DATA MESH
11/09/2024

Tom De Wolf deelt inzichten op PlatformCon 2024: Engineering Platforms met Kubernetes Operators

ACA deelt met trots de deelname van Tom De Wolf, Data Mesh expert, op PlatformCon 2024, het grootste platform engineering evenement ter wereld. Zijn presentatie, nu live te bekijken, verkent het gebruik van Kubernetes operators in platform engineering en biedt praktische inzichten voor de ondersteuning van microservices-ontwikkelaars en data product-ingenieurs.

Tom De Wolf, Architect & Innovation Lead bij ACA Group, gaf een verhelderende presentatie op PlatformCon 2024, het grootste platform engineering evenement ter wereld. Met meer dan 150 sprekers, geselecteerd uit meer dan 800 inzendingen, en een indrukwekkende deelname van 30.000 virtuele deelnemers, blijft PlatformCon de lat hoog leggen voor kennisdeling in de industrie.

In zijn presentatie ging Tom dieper in op het onderwerp "Raise the Level of Abstraction: Engineering a Platform Using Kubernetes Operators". Hij belichtte hoe Kubernetes operators en Custom Resource Definitions (CRD's) de cognitieve belasting van ontwikkelaars aanzienlijk kunnen verminderen door hogere abstractieniveaus te creëren in de Platform Orchestrator. Deze aanpak ondersteunt niet alleen de creatie van microservices voor applicatieontwikkeling, maar faciliteert ook de ontwikkeling van dataproducten binnen een data mesh.

De focus van de sessie lag op het empoweren van ontwikkelaars door de toevallige complexiteit van onderliggende infrastructuur en technologie te abstraheren. Deze "shift-left"-strategie stelt ontwikkelaars in staat om autonomer te werken, wat hen uiteindelijk in staat stelt om meer waarde te leveren.

Belangrijkste inzichten uit de presentatie waren:

  • Hoe platforms te engineeren en te ontwerpen met behulp van cloud-native technologieën en Kubernetes.
  • Het gebruik van Kubernetes Operators en CRD's om doelgerichte abstracties te definiëren.
  • Voorbeeldpatronen voor het ontwerpen van een Platform Orchestrator voor je platform.
  • Praktische toepassingen voor microservices binnen software engineering en dataproducten binnen een data mesh.

Heb je de live sessie gemist? Geen zorgen! Je kunt de volledige presentatie hieronder bekijken!