DATA MESH
02/07/2024

Webinar Recap: Data Mesh in de Vlaamse culturele sector

Vorige maand gaf Tom De Wolf, Data Mesh Expert bij ACA Group, een inzichtelijke online webinar voor de internationale Data Mesh community.

Tom De Wolf's presentatie ging dieper in op ons datamesh-traject binnen de Vlaamse Culturele Sector, en lichtte de enorme toegevoegde waarde toe van onze Data Mesh-aanpak, waarbij de nadruk werd gelegd op de self-service voor zowel dataproductontwikkelaars als consumenten. De sessie ging ook over de architectuur, het operationele model en het beheer van het platform.

Heb je de livesessie gemist? Geen zorgen! Je kunt de volledige opname hier bekijken.

In order to view this content, you need to accept Marketing & third party cookies.

Click here to adjust your preferences

Dit initiatief was een samenwerking tussen ACA Group, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, en publiq vzw.

Deze inzet leverde ook de Vlaanderen Digitaal Award 2023 voor Beste Digitale Transformatie Project op. In samenwerking met de Vlaamse Overheid en publiq hebben we een baanbrekend project opgeleverd. Samen creëerden we een datagedreven platform voor de culturele sector, waarbij we de kracht van Data Mesh benutten. Dit platform heeft aanzienlijk bijgedragen tot de digitale transformatie van de Vlaamse culturele sector en toont een innovatieve aanpak die samenwerking en efficiëntie stimuleert.

Lees meer over het project op onze Customer Success stories pagina.

Ontzettend bedankt aan de Data Mesh Learning Community voor het organiseren en bieden van deze mogelijkheid!

📺 Herbekijk de opname!