ATLASSIAN
22/04/2024 • ACA Group Team

Filip als spreker op Atlassian Team ‘24: “Ook met Confluence staan we aan begin van nieuwe golf van productiviteitswinst”

Sinds 2010 is ACA-collega Filip Callewaert actief in het domein van work management, waarbij hij Confluence implementeert als katalysator van samenwerking in bedrijven. Op 2 mei is hij in Las Vegas te gast als spreker op Team ‘24, de jaarlijkse internationale summit van Atlassian. Een hele eer. Net voor zijn vertrek konden we hem nog strikken voor een interview. 

Dag Filip, hoe hard kijk je uit naar je talk op Atlassian Team ‘24?

“Heel hard. Het is een hele eer en ik doe het heel graag. Ik heb al wel vaker dit soort talks gegeven op verschillende events, ook in de Verenigde Staten. Enkele jaren geleden mocht ik al eens spreken op de Atlassian summit, maar het blijft toch iets speciaals. Als je het programma bekijkt, staan er heel wat mooie namen tussen de 170 sprekers. De meeste zijn Atlassian-medewerkers die een case brengen of partners die hun product in de schijnwerpers willen zetten. Ik ben een van de weinige anderen op het programma."

Kan je uitleggen wat Atlassian Team ‘ 24 precies is?

“Atlassian organiseert elk jaar een meerdaagse internationale summit voor klanten, partners en stakeholders. Het is niet alleen een kennisconferentie, ze maken er ook een echt feest van. Het is ook voor Atlassian zelf het hoogtepunt van het jaar. Naast het overvolle programma van inspiratiesessies en keynotes, vind je er ook een grote exhibition hall waar alle vendors hun Atlassian add-ons en producten voorstellen.

Er zullen ook heel wat Atlassian community leaders aanwezig zijn die de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan fancy diners en om met de CEO van Atlassian te praten of op de foto te gaan. Ook ACA-collega Kris Dewachter, die community leader is, zal trouwens deelnemen aan Team ‘24.”

Waar zal jij het over hebben tijdens jouw talk op 2 mei?

“Ik ga het hebben over hoe Confluence razendsnel evolueert, vooral dankzij nieuwe functies zoals automatisering, Atlassian Intelligence, whiteboards en databases. Aan de hand van een concrete case wil ik laten zien hoe deze vernieuwingen een revolutionaire optimalisatie kunnen betekenen voor documentatieprocessen en andere workflows binnen organisaties. Sinds 2022 is Confluence razendsnel geëvolueerd. De nieuwe capabilities kunnen echt een gamechanger betekenen op vlak van tijdswinst en governance. Ik geloof echt dat we vandaag aan het begin staan van een ongeziene golf van productiviteitswinst voor teams van kenniswerkers. Die boodschap hoop ik over te brengen tijdens mijn presentatie.

Daarnaast wil ik het publiek ook aanraden om niet vast te houden aan oude processen, maar om ze echt te herontwerpen binnen de nieuwe mogelijkheden van Confluence en het hele Atlassian ecosysteem. Want, door Confluence te integreren met Jira Product Discovery, Loom, Jira Work Management, Atlas, Compass, enz., wordt het geheel plots zoveel meer dan de som der delen. Ik wil ook het belang onderstrepen om goed op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt in het volledige Atlassian-ecosysteem. Door nieuwe ontwikkelingen te implementeren in je interne processen kan je ze continu blijven verbeteren.”

Naast je optreden als spreker, zal je ook als deelnemer kunnen genieten van Atlassian Team ‘24. Wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

“Eerst en vooral wil ik zoveel mogelijk sessies bijwonen over work management en organisatiecultuur. Ik ben ook benieuwd welke nieuwe producten en features zullen aangekondigd worden.

Filip Callewaert and his colleagues Dennis Trevels and Thijs Van Baelen

De agenda is sowieso goed gevuld. Ik ben nu al gecontacteerd door verschillende vendors met de vraag om elkaar te spreken tijdens het event. Ik wil ook zelf kunnen spreken met enkele partners over hun deelname aan het ACA Team Up event op 1 oktober in Leuven. Dennis Trevels, nog een andere ACA-collega die mee gaat naar Atlassian Team ‘24, zal dit ter plaatse mee coördineren.  Daarnaast is de Atlassian summit ideaal om contact te leggen met Atlassian-medewerkers. Ik heb al gemerkt dat een sterk netwerk met Atlassian-insiders echt loont.”

Je sprak net over het ACA Team Up event. Wat mogen we daar verwachten?

Team Up is het grootste Atlassian event in België. We verwelkomen er onze klanten, prospecten en partners en stellen er de laatste evoluties van het Atlassian-ecosysteem voor. Naast een keynote van Atlassian, zullen er enkele cases worden voorgesteld, waaronder ook diegene die ik in Las Vegas zal brengen. Daarnaast zullen er ook heel wat vendors aanwezig zijn die hun producten in de kijker willen zetten. Het ACA Team Up event is ideaal om in snel tempo de laatste nieuwe Atlassian-ontwikkelingen te ontdekken. Voor bedrijven is het ook interessant om ervaringen uit te wisselen over de integratie van Atlassian-producten.”

Is er nog iets dat je graag wil meedelen?

“Hoewel ik de enige ACA’er ben die zal spreken op Team ‘24, wil ik onderstrepen dat wat ik breng het resultaat is van teamwork. Met het volledige Amplifly-team binnen ACA zijn we continu bezig met het ontwikkelen en implementeren van de beste oplossingen voor onze klanten. Daarbij hebben we elkaar nodig. Ook Atlassian heeft altijd die teamfocus gehad. Ze ontwikkelen nu eenmaal collaboration software en hun slogan is niet voor niets ‘Impossible alone’. Dat geldt ook voor mij en al mijn collega’s bij ACA.”

Atlassian team at ACA Group

🚀 Ontdek alle highlights & nieuwtjes van Atlassian Team'24 tijdens ons Team Up event in oktober: