een wachtwoord op een computerscherm
CONTENT & SAMENWERKINGLIFERAY
19/03/2013 • Thomas Metten

Recovering an admin password in Liferay

Dat awkward moment waarop je inloggegevens niet werken wanneer je snel wat wijzigingen moet aanbrengen, de gêne dat je de enige beheerderslogin niet meer weet wanneer je collega die nodig heeft. Je beheerdersinloggegevens zijn verloren. Het is waarschijnlijk met velen van ons gebeurd. Dit kan erg problematisch zijn wanneer je te maken hebt met de credentials van het standaard beheerdersaccount in Liferay. Deze account, ook bekend als test@liferay.com, wordt vaak gebruikt op test- en ontwikkelings Liferay installaties. Het verliezen van de credentials voor deze account betekent meestal het verliezen van alle controle over Liferay op deze installaties.

Je had deze referenties ergens moeten documenteren! (Random developer)

Had ik, moet, zou ik... maar het gebeurde niet. Het is inderdaad zo dat het bijhouden van volledige en correcte documentatie dit soort situaties kan voorkomen. Het hebben van een project-wiki helpt enorm bij het beheren van alle belangrijke informatie die gedeeld moet worden. Ik schrijf deze blogpost echter niet om alle pro's en contra's van een wiki uit de doeken te doen. Ons paswoord is verloren en we willen het terug, nu meteen! Geen paniek.. Naast het proberen om iemand te pakken te krijgen die het wachtwoord wel weet of zelfs het installeren van een nieuwe Liferay, zijn er twee vrij eenvoudige en ongecompliceerde methodes om weer controle te krijgen over je account. Beide zijn echter afhankelijk van toegang tot de database van Liferay, dus hopelijk ben je nog wel in staat om in te loggen in de database.

changing a password in liferay

De eerste methode is om Liferay's ingebouwde passwordEncrypted flag te gebruiken:

 1. Ga naar de user_ tabel in de database.
 2. Zoek de gebruiker tot wie je toegang wilt krijgen.
 3. Stel het password_ veld in op een wachtwoord in platte tekst.
 4. Stel het passwordEncrypted veld in op 0.
 5. Stel het passwordReset veld in op 1.
 6. Herstart Liferay!
 7. Log in.

Hiermee kunt je eenmalig inloggen met uw eigen ingestelde wachtwoord. Liferay zal je vragen om een nieuw wachtwoord in te stellen en dat is alles. Je hebt met succes weer de controle! Je wachtwoord wordt automatisch weer versleuteld in de database, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

De tweede methode is een beetje grover en je moet een tweede Liferay instantie bij de hand hebben, maar het werkt net zo goed:

 1. Ga naar de user_ tabel van de tweede instantie, en kopieer het versleutelde wachtwoord van een gebruiker waarvan je het wachtwoord kent.
 2. Plak dit wachtwoord in het password_ veld van de problematische gebruiker in de user_ tabel van de initiële Liferay instantie.
 3. Herstart Liferay!
 4. Log in.

En nogmaals, groot succes! Deze methode kan handig zijn als onbevoegden je bespioneren. Nooit zal een wachtwoord zichtbaar zijn in platte tekst.

Heb je nog andere problemen met Liferay? Als enige Platinum Partner in de Benelux staan ​​we klaar om je te helpen!

Avatar placeholder