SOFTWAREONTWIKKELINGLOW CODE
27/07/2023 • Gregory Van Dorpe

OutSystems: baanbrekend low-code platform voor duurzame bedrijfsstrategie

Ontdek in deze blogpost hoe OutSystems een game-changer is geworden in het ondersteunen van organisaties om digitale transformatie efficiënt en duurzaam te implementeren.

OutSystems: katalysator voor bedrijfsinnovatie

In het snelle zakelijke landschap van vandaag moeten organisaties innovatieve oplossingen omarmen om voorop te blijven lopen. Er zijn veel strategische technologische trends die zich richten op cruciale zakelijke prioriteiten zoals digitale immuniteit, composability, AI, platform engineering, Low-Code en duurzaamheid. OutSystems, het toonaangevende Low-Code ontwikkelplatform, is een game-changer geworden in het ondersteunen van organisaties om deze trends efficiënt en duurzaam te implementeren.

Opportunity for Business Innovation

OutSystems verbetert de cyberbeveiliging

Protection for Digital Immunity

Nu organisaties steeds meer afhankelijk zijn van digitale systemen, vormen cyberdreigingen een niet te onderschatten risico. Bovendien speelt de digitale betrokkenheid met werknemers, partners en klanten een cruciale rol in het welzijn van een bedrijf.

De immuniteit en veerkracht van een organisatie is net zo sterk en stabiel als haar digitale kernsystemen. Elke onbeschikbaarheid kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, verlies van inkomsten, veiligheidsproblemen en meer.

OutSystems biedt een robuust en veilig platform dat helpt bij het bouwen van digitale immuunsystemen en bescherming biedt tegen veranderende cyberbeveiligingsuitdagingen. Met geavanceerde bedreigingsdetectie, continue monitoring, veilige codering en AI-codescanning zorgt OutSystems ervoor dat applicaties veerkrachtig en beschermd zijn.

Bovendien dekt het platform de meeste beveiligingsaspecten voor projectteams. Zo kunnen zij zich concentreren op het leveren van hoge waarde aan eindklanten, terwijl best practices door het platform worden aanbevolen door middel van code-analyse met behulp van ingebouwde patronen.

OutSystems vereenvoudigt cloud-native infrastructuurbeheer

Collage building your apps with OutSystems

Cloud-native architectuur is een essentieel onderdeel geworden voor moderne applicatie-ontwikkeling. Het OutSystems Developer Cloud Platform stelt teams in staat om eenvoudig cloud-native applicaties te creëren en te implementeren, gebruikmakend van de schaalbaarheid en flexibiliteit van cloudinfrastructuur via Kubernetes.

Met OutSystems Developer Cloud Platform kunnen bedrijven:

 • Het gebruik van hulpbronnen optimaliseren
 • Runtimes van toepassingen automatisch schalen
 • Operationele kosten verlagen
 • Duurzame werkwijzen toepassen (serverless computing, auto-scaling, …)

Dit alles zonder voorafgaande investeringen in infrastructuur, en zonder diepgaande technische kennis en zonder de typische lasten..

OutSystems: gateway naar AI en automatisering

OutSystems: a gateway to AI and automation visuals

AI en hyper-automatisering zijn essentiële zakelijke hulpmiddelen geworden bij contentcreatie, virtuele assistenten, snellere codering, documentanalyse en meer. OutSystems stelt professionele ontwikkelaars in staat productiever te zijn door AI toe te voegen gedurende de hele levenscyclus van de applicatie. Ontwikkelaars profiteren van door AI ondersteunde ontwikkeling, vragen in natuurlijke taal en zelfs generatieve AI.

Eenmaal klaar met je ontwikkeling, kost het overbrengen van een app naar de test- of productieomgeving slechts een paar klikken. Het platform automatiseert het proces in hoge mate en voert zelfs alle noodzakelijke validaties en afhankelijkheidscontroles uit om onbreekbare implementaties te garanderen.

Demo outsystems

OutSystems integreert naadloos met AI-mogelijkheden van grote cloud providers zoals Amazon, Azure (OpenAI) en Google, waardoor projectteams gebruik kunnen maken van generatieve AI, machine learning, natural language processing (NLP) en computervisie. Door geavanceerde technologieën toegankelijker te maken, versnelt OutSystems de digitale transformatie en creëert het duurzame concurrentievoordelen.

OutSystems en de voordelen van composable architecture 

Composable architecture en business apps, gekenmerkt door modulaire componenten, helpen bedrijven om zich snel aan te passen aan veranderende behoeften. OutSystems omarmt deze trend door een cloud-native Low-Code-platform te bieden dat dit type architectuur gebruikt en ondersteunt. Het stelt teams in staat om technische en zakelijke componenten eenvoudig te bouwen en samen te stellen.

outsystems composable architecture for agility visual

Met de visuele modellering van Low-Code, een uitgebreide bibliotheek van aanpasbare vooraf gebouwde componenten en een op microservices gebaseerd applicatie-leveringsmodel, bevordert OutSystems hoge herbruikbaarheid en flexibiliteit.

Dankzij deze composable kunnen organisaties:

 • Snel reageren op veranderende zakelijke behoeften
 • Experimenteren met nieuwe ideeën
 • Duurzame, schaalbare en veerkrachtige oplossingen creëren

OutSystems maakt het mogelijk om zakelijke apps te maken die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd, vervangen of uitgebreid, en ondersteunt zo bedrijven op hun reis naar composability en agility.

OutSystems faciliteert self-service en nauwe samenwerking

self-service visual

Platform engineering, dat de nadruk legt op samenwerking tussen ontwikkelings- en operationele teams, stimuleert efficiëntie en schaalbaarheid. OutSystems biedt een gecentraliseerd Low-Code-platform dat dit concept omarmt. Het wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe functies, tools en versnellers.

Bovendien faciliteert het platform de volledige levenscyclus van applicatieontwikkeling, tot aan de go-live.

Inclusif functies zoals:

 • Versiebeheer
 • Geautomatiseerde implementatie
 • Continue integratie en levering (CI/CD)
 • Logboekregistratie
 • Monitoring

Zo kan je als organisatie agile DevOps-praktijken efficiënt toepassen.

Met OutSystems kunnen cross-functionele teams bovendien naadloos samenwerken, wat een snellere time-to-market en verbeterde softwarekwaliteit mogelijk maakt. Door platform engineering te ondersteunen, helpt OutSystems organisaties bij het bereiken van duurzame software-levering en operational excellence.

OutSystems stimuleert duurzaamheid in IT

Sustainability of IT and by IT visual

OutSystems stimuleert duurzaamheid in IT via zijn groene IT Low-Code applicatie-ontwikkelingsplatform en strategische initiatieven. Door energie-efficiënte ontwikkeling mogelijk te maken, het levenscyclusbeheer van applicaties te stroomlijnen, gebruik te maken van een cloud-native infrastructuur en herbruikbaarheid te bevorderen, stelt OutSystems een voorbeeld voor de industrie.

Organisaties kunnen met OutSystems 3 tot 4 keer sneller papierloze processen ontwikkelen, taken automatiseren, verouderde systemen moderniseren en IT-landschappen vereenvoudigen, waardoor de totale kosten en de ecologische voetafdruk worden verlaagd.

Door OutSystems te omarmen, kunnen bedrijven hun IT-activiteiten afstemmen op een groenere toekomst, bijdragen aan duurzaamheid en bouwen aan een veerkrachtige planeet.

Conclusie

In het tijdperk van digitale transformatie en duurzaamheid is OutSystems een krachtige bondgenoot voor het leveren van essentiële bedrijfsinnovaties, zoals …

 • Hoogwaardige low-code ontwikkeling
 • Cloud-native architectuur
 • AI en automatie
 • Robuuste veiligheidsmaatregelen
 • Collaboratieve DevOps-praktijken

Wil jij mee zijn met de laatste IT-trends, uitzonderlijke resultaten leveren en bijdragen aan een duurzame en veerkrachtige toekomst? Start dan vandaag met OutSystems.

Starten met OutSystems?