GREAT PLACE TO WORK
14/03/2024 • Hanne Palmans

Welkom bij ACA Group, een van de Top 10 Best Workplaces™ van België!

Woohoo, de ACA Groep heeft trots een plek veroverd in de Top 10 Best Workplaces™ van België! Ondanks onze certificering in 2021 met een uitstekende tevredenheidsscore van 87% onder werknemers, zijn we niet gestopt met het streven naar perfectie. Daarom hebben we afgelopen herfst opnieuw de kans gegrepen en poolshoogte genomen bij ons geweldig team.

Opnieuw hebben we om hun feedback gevraagd om hun ervaring bij ACA nog verder te verbeteren. Het was vooral hun stem die onze cultuur heeft geëvalueerd via een diepgaande bevraging. Naast vragen over hoe ze onze waarden zoals respect, eerlijkheid, geloofwaardigheid, trots en kameraadschap ervaren, hadden ze ook de mogelijkheid om anoniem opmerkingen in te dienen over hoe we onszelf als werkplek kunnen verbeteren. We nemen deze feedback zeer serieus, zetten deze om in concrete acties en reflecteren op manieren om de algehele ervaring van onze medewerkers te verbeteren.

Maar wat maakt ACA Group een van de beste werkplekken van België?

We hebben een uitgebreide Culture Audit uitgevoerd om de cultuur binnen onze organisatie, onze kernwaarden en bedrijfsstrategie onder de loep te nemen. Dit waren onze bevindingen.

De stem van de werknemer is belangrijk:

Bij ACA hechten we veel waarde aan de inzichten van onze ACA-familie. Via een uitgebreide bevraging en anonieme feedback verfijnen we voortdurend onze bedrijfscultuur om een verrijkende ervaring voor iedereen te garanderen. We zoeken actief input voor alle welzijnsinitiatieven en passen ons beleid aan op basis van veranderende behoeften en trends. Ook moedigen we actieve deelname van werknemers aan in besluitvormingsprocessen.

Welzijn staat centraal:

Voor ons gaat professionele uitmuntendheid hand in hand met persoonlijke gezondheid. Ons gestructureerd welzijnsbeleid integreert programma's voor geestelijke gezondheid, sportactiviteiten en initiatieven die de algemene gezondheid bevorderen. Bovendien stimuleert ons beleid een goede balans tussen werk en privé, flexibele werktijden en het gebruik van ontspanningsruimtes op kantoor.

Dit is een van de beste bedrijven waar ik voor gewerkt heb. -Anonieme quote uit onze survey

Dynamische betrokkenheid:

We bevorderen open communicatie en dynamische betrokkenheid via regelmatige workshops, trainingssessies en ons interne gamification-platform (of zoals we het noemen: "onze Ambassador Community"): Sociabble. We profileren onszelf als mensgericht en benadrukken het belang van zowel fysiek als mentaal welzijn. Deze aanpak wordt versterkt door teamevenementen, teambuildingactiviteiten en het vieren van (team)successen.

Feedbackcultuur:

Transparantie en open feedback zijn fundamenteel voor onze bedrijfscultuur. Pulse surveys en een klankbordgroep zijn kanalen die regelmatige input van medewerkers bieden, waardoor continue verbetering mogelijk is.

Erkenning en waardering:

Wij geloven in het zegevieren van topprestaties. Platformen zoals Bonusly stellen ons in staat om een digitaal "schouderklopje" te geven en de inspanningen van onze hardwerkende teamleden te erkennen en te waarderen.

ACA zorgt heel goed voor zijn mensen. -Anonieme quote uit onze survey

Inclusiviteit en persoonlijke ontwikkeling:

We zijn als organisatie sterk toegewijd tot een beleid van inclusiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf dag één biedt onze onboarding een warm welkom en grondige voorbereiding voor nieuwe teamleden. Regelmatige check-ins en een ontmoeting met onze CEO dragen bij aan een ondersteunende en open cultuur. Daarnaast hebben we een uitgebreid rol- en competentiekader opgesteld, waarin we een coachende mindset aanmoedigen en de groei en ontwikkeling van elk ACA-lid prioriteren. Een mentorprogramma en onze interne ACAdemy ondersteunen verdere initiatieven tot continue leren en delen van kennis.

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid:

Onze toewijding om een Best Workplace™ te zijn, is een ethische verantwoordelijkheid die bijdraagt aan een langetermijnsucces en duurzaamheid. Ons Sustainability Charter weerspiegelt onze toewijding aan milieubewustzijn, diversiteit en duurzame bedrijfspraktijken.

Wereldwijde normen van uitmuntendheid:

We zijn actief betrokken bij inspanningen rond duurzaamheid en streven naar naleving van wereldwijde standaarden zoals het VCDO-Charter en het EcoVadis-framework. Dit bevestigt onze toewijding aan deze duurzame uitmuntendheid en ethische verantwoordelijkheid.

Terwijl we ons succes vieren als een van de Top 10 Best Workplaces™ van België, nemen we je graag mee in ons streefdoel naar digitale transformatie! Of je nu op zoek bent naar een volgende stap in je carrière, of graag een samenwerking verkent met een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en het welzijn van werknemers. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over hoe je deel kan uitmaken van een organisatie die groei, topkwaliteit en samenhorigheid vooropstelt. 🥳

“Een van de kernkwaliteiten van ACA Group is hun vermogen om mensen – altijd – op de eerste plaats te zetten.

Ze bewijzen een echt ‘mensgericht’ bedrijf te zijn, omdat ze een grote focus tonen op het welzijn van medewerkers en duurzaam bestuur.

De betrokkenheid van werknemers wordt op verschillende niveaus van hun bedrijf aangemoedigd en zij geloven echt dat hun personeel het bedrijf naar grotere hoogten kan tillen.”

Silke Meulemans, Customer Success manager bij GPtW @ Vlerick Business School
Silke Meulemans - Customer Success manager