Over Teamleader

Teamleader is een softwarebedrijf dat bedrijven helpt bij het beheren van hun dagelijkse activiteiten en teamtaken. Het biedt functies zoals projectmanagement, time-tracking, facturatie, klantbeheer en planning. Meer dan 15.000 ondernemingen gebruiken Teamleader om hun teams effectiever te laten samenwerken, taken te organiseren en de voortgang van projecten te volgen, allemaal binnen één geïntegreerde omgeving.

Teamleader mobiele app

We ontwikkelden een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee ondernemingen hun contacten- en klantenbeheer naar een geheel nieuw niveau tillen. Met de app kan een team moeiteloos de hele verkoopcyclus beheren en het overzicht behouden van toekomstige afspraken, meetings en contacten, ook onderweg.

Dankzij de sterke technische skills en de professionele aanpak van het ACA-team verliepen de ontwikkelingen verrassend vlot

Noels Steven, CTO bij Teamleader
Noels Steven - CTO

voorbeeld van de app

Doel en Functionaliteit

De Teamleader app is ontworpen met het oog op gemak en productiviteit. De app biedt een uitgebreide reeks functies om je zakelijke activiteiten te stroomlijnen:

  • Beheer makkelijk al je contacten en klantinformatie. Sla contactgegevens op, voeg notities toe en categoriseer je klanten om een georganiseerd overzicht te behouden.
  • Volg de hele organisatie tot in detail op; De Teamleader app geeft je inzicht in alle individuele prestaties en bijdragen. Afhankelijk van zijn of haar rol krijgt iedere werknemer binnen de organisatie toegang tot de juiste gegevens.
  • Beheer afspraken en meetings in een overzichtelijke kalenderweergave.
  • Maak offertes op aan de hand van product stuklijsten en terugkerende diensten.
  • Elke uitgevoerde actie wordt bijgehouden in de historiek. Zo vinden jij en je collega's gemakkelijk de benodigde gegevens om offertes te maken, nieuwe deals te sluiten, correcte werkbonnen op te maken, afspraken te plannen en facturen ter ondertekening aan te bieden.

De robuuste architectuur en de hoge kwaliteit van de code maakt dat we de applicatie nu zelf kunnen uitbreiden en onderhouden.

Noels Steven, CTO bij Teamleader
Noels Steven - CTO

Technologie


De krachtige Flutter-technologie zorgt voor een uniforme gebruikersinterface en een vlotte prestatie op zowel iOS als Android en schaalt naadloos naar grotere of kleinere schermen, van tablets tot zelfs wearables! De broncode hoeft dus niet specifiek en per platform te worden ontwikkeld. Zo blijven de ontwikkelings- en onderhoudskosten beperkt.

Project methodologie


Dankzij onze Agile Scrum-aanpak konden we flexibel blijven en snel reageren op veranderingen. Door een nauwe samenwerking tussen Teamleader en ACA en door iteratief te werken, regelmatig te valideren en te demonstreren, kwamen we tot  een eindresultaat dat voldoet aan de verwachtingen en ambities van de Teamleader als marktleider in hun marktsegment.

Onze klanten reageren zeer enthousiast op onze app en zijn nieuwe functionaliteiten; Een zeer grote vooruitgang op een beperkte doorlooptijd.

Noels Steven, CTO bij Teamleader
Noels Steven - CTO

Resultaten

Na een soft-launch van een tweetal maanden heeft reeds meer dan 50% van de gebruikers de nieuwe mobiele app geïnstalleerd en krijgt ze heel positieve feedback; “Een zeer grote vooruitgang”. In de komende maanden zal de oude app dan ook definitief uitgefaseerd worden. Daarnaast zal de nieuwe app ook een belangrijk instrument worden om nieuwe klanten aan te trekken via een ‘free trial’ optie. De mobiele app wordt op deze manier een volwaardig marketingkanaal en conversieinstrument voor Teamleader.

Intussen is Teamleader zelfstandig aan de slag voor de verdere evolutie van de nieuwe app, wat mede mogelijk gemaakt is door een zeer goede technische samenwerking tussen de teams.

✒️ Wil je weten of deze Mobiele Applicatie ook bij jou kan worden toegepast? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!

Gerelateerde customer success stories