Expert staffing bij uitgeverij VAN IN

Uitgeverij VAN IN is de grootste educatieve uitgeverij in België en maakt deel uit van Sanoma Learning, een divisie van de Finse groep Sanoma. De uitgeverij maakt innovatieve en kwalitatieve leermiddelen voor alle leeftijdsgroepen in Vlaanderen en Wallonië, in boekvorm en digitaal voor op school en voor thuis. Daarnaast biedt VAN IN in Vlaanderen drie digitale leerplatformen aan: Bingel voor het basisonderwijs, Diddit voor het secundair onderwijs en Blend voor het hoger onderwijs.

De uitdaging: het vergroten van de capaciteit van teams

Uitgeverij VAN IN werkt dag in, dag uit hard aan hun online leerplatformen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Bingel, het online leerplatform voor het basisonderwijs, is de laatste jaren sterk uitgebreid. Niet alleen is er heel wat functionaliteit bijgekomen, het platform is ook beschikbaar geworden in onder andere Nederland, Finland, Polen en Zweden. Daarnaast zorgde de coronacrisis voor een explosieve toename in het gebruik van het platform.

Op zoek naar expertise die naadloos kan integreren

Door het groeiende succes van Bingel en de uitbreiding naar andere landen was het nodig om de capaciteit van de teams die aan het platform werken te vergroten. Concreet was VAN IN op zoek naar mensen met de juiste expertise en skillset die naadloos konden integreren in de bestaande teams.

Bingel is gebouwd in RxJava en gebruikt voor de database MongoDB Atlas. De front-end van de applicatie is geschreven in Angular. Het geheel draait in de cloud op AWS. Het is dan ook geen verrassing dat VAN IN vooral mensen zocht die met deze technologieën overweg kunnen. Bovendien moet er een match zijn met de bedrijfscultuur van VAN IN: professionele mensen die gemotiveerd zijn en echt met plezier komen werken.

Wazzou Scherm met taken

Onze oplossing: een juiste match en expert staffing

We namen zelf contact op met uitgeverij VAN IN om aan hun nood aan extra capaciteit tegemoet te komen. We focusten bij de invulling van de profielen niet enkel op de juiste match qua technische capaciteiten en bedrijfscultuur, maar benadrukten ook steeds de opbouw van een langetermijnrelatie tussen VAN IN en ACA IT-Solutions. We willen immers niet van project naar project springen, maar een langdurige wisselwerking creëren tussen beide partijen. Die langdurige relatie is inmiddels een feit: uitgeverij VAN IN en ACA IT-Solutions startten hun samenwerking in 2015. In deze periode hebben we verschillende profielen bij VAN IN kunnen positioneren, variërend van testers tot Java ontwikkelaars.

Bingel Scherm: creeër je avatar

Mee ontwikkelen aan en continue verbeteren van Bingel volgens Agile werkwijze

Onze mensen werkten vooral mee aan de continue verbetering en uitbreiding van het Bingel platform. Zo integreerden ze verschillende systemen voor gebruikers om zich aan te melden, zoals rechtstreeks aanmelden in bingel zelf, authenticatie via externe systemen en aanmelden via SAML. Bovendien zorgden ze ook mee voor de synchronisatie van data van scholen in verschillende landen naar Bingel. Naast de inbreng van technische expertise ondersteunden onze teamleden ook mee de Agile werkwijze bij VAN IN.

Bingel scherm met alle oefeningen

Wil je meer informatie over ons of deze customer success story?

Hanne staat voor je klaar.

Hanne Palmans
Hanne Palmans
Recruitment Specialist

Gerelateerde customer success stories