Gestroomlijnde connectiviteit voor de externe apps van Renson

Renson brengt zonwering en ventilatie naar de 21ste eeuw. Met de naadloze integratie van hun terrasoverkappingen en ventilatiesystemen kunnen gebruikers moeiteloos het zonlicht en de luchtstroom regelen via een gebruiksvriendelijke mobiele app. Dit klinkt misschien als een gewone afstandsbediening, maar het afstemmen van hardware op het netwerk van gebruikers en verouderde software is geen sinecure. Hier kwam ACA Group...

De zon synchroniseren

Renson had een app nodig waarmee gebruikers gemakkelijk overkappingen en terrasoverkappingen konden openen en sluiten. En zonwering. En verlichting. En verwarmingstoestellen. Dat betekent veel verschillende scenario's om rekening mee te houden, vooral omdat ze op verschillende hardware draaien. Bovendien hebben high-end klanten ook verschillende apparaten nodig die in groepen met elkaar verbonden zijn, zodat ze ze tegelijkertijd kunnen bedienen.

De noot die hier gekraakt moest worden was om Renson's Connect app te laten werken, ongeacht de prestaties van dat netwerk of de hardware gateway. Onze oplossing: een detectiemechanisme installeren dat de app zichzelf laat updaten, voordat de gebruiker zijn hardware configureert via de app. Soepel en gemakkelijk.

Dankzij de solide architectuur van de app aan de achterkant is de workflow van Renson eenvoudiger geworden. Het wijzigen van functionaliteiten heeft nu een minimale impact op de codelogica van de mobiele app, uitgevoerd met slechts één enkele codewijziging die naadloos wordt doorgevoerd op alle Android- en iOS-apparaten. Belangrijk is dat eindgebruikers onbewust blijven van deze wijzigingen en een soepel en ononderbroken gebruik ervaren.

💡 "We're launching two weeks from now". "Okay, can do".

Wanneer luchtkwaliteit er echt toe doet

De baseline van Renson is 'Gezonde ruimtes creëren'. Het bedrijf houdt zich niet alleen bezig met aangename leefomstandigheden, maar ook met gezonde lucht. Hun automatische ventilatoren kunnen vochtigheid, luchtkwaliteit, temperatuur, vluchtige organische stoffen, koolstofdioxide... meten. Wanneer een parameter in het rood gaat, reageert de machine. Gebruikers regelen dit met de app Sense.

Toen de coronapandemie toesloeg, werd effectieve ventilatie een serieuzere zaak dan ooit. Voor evenementenruimtes, bars en restaurants betekende het verschil tussen goede of slechte ventilatie ook het verschil tussen openen of sluiten. Overheden waren erg streng met regelgeving, maar gedetailleerde technische informatie was niet direct beschikbaar.

De realiteit van de zaak? Feature requirements werden twee weken voordat de Sense app en de hardware kooldioxidewaarden moesten aangeven naar het grote publiek gestuurd. Twee weken. Dat was inclusief ontwikkelen, testen en publiceren. ACA Group maakte het verschil in pure snelheid. Door de pandemie werkten de ontwikkelaars op verschillende locaties, maar doordat iedereen een tandje bijzette, konden ze leveren. Omdat het belangrijk was.

Dankzij ons harde werk en voortdurende inzet hebben we het Renson Sense-toestel ingezet om de luchtkwaliteit in ons kantoor in Antwerpen in de gaten te houden. Het laat zien hoe onze samenwerking met Renson echt impact maakt en ons helpt een gezondere en comfortabelere werkplek te creëren.

📱Meer te weten komen over onze Mobiele Diensten?

Gerelateerde customer success stories