Laat je inspireren tijdens ons AWS Innovation Event - Fall 2021!

Webinar - Innovatie - Digitaal event

Datum:18/11/2021
Tijdstip:14:00
Locatie:
AWS Innovation Event Fall 2021

Over het event

Het moment van digitale transformatie is nu en komt ook voor jouw bedrijf steeds dichterbij. Vergis je daarom niet, en be prepared. 

Laat Cloud-native, Real-time applicaties en Legacy transformation je inspireren tijdens ons gratis AWS Innovation Event - Fall Edition! 💡

AWS Innovation Event 

Samen met AWS organiseren de experts van ons Innovation Lab een inspirerend online event waarbij ze je onderdompelen in de wondere wereld van AWS' innovatieve services, Cloud-native, real-time applicaties en legacy modernization. 

Tijdens het event kan je 2 tracks volgen met telkens andere topics en sprekers:

Je vindt de agenda hier terug! 

Waarom inschrijven? 

  • Maak kennis met de verschillende AWS innovation services en hoe ACA jou hier als partner bij kan helpen en ondersteunen. 

  • Ontdek de voordelen van innovatieve services voor jouw bedrijf. 

  • Volg korte, maar krachtige en leerrijke sessies en stel live vragen ter plaatse aan onze experts.

Online event

Initieel zou het om een hybride event gaan, maar omwille van de nieuwe coronamaatregelen hebben we besloten het event volledig digitaal door te laten gaan.

Agenda

Timetable

Tracks & Talks 

Tijdens dit event krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende tracks:

Track 1:

Deze track zal gegeven worden in het Nederlands en is ideaal om te volgen voor degenen die meer op conceptueel, business of strategisch niveau werken binnen de organisatie. Tijdens deze track willen we high level inzichten geven in de domeinen zonder te veel te focussen op de specifieke tools, services en technieken.

Talk 1: De echte wereld heeft real-time data nodig - Peter Hardeel

IoT stuurt data uit in real-time, maar de toepassingen van vandaag reageren niet in real-time. Real-time platformen maken slimme toepassingen mogelijk die IoT, digitale twins en AI op nieuwe en interessante manieren samenbrengen om zo streaming data om te zetten in 'smart business". Deze nieuwe digitale toepassingen detecteren, analyseren en handelen met de snelheid van de echte wereld. In deze talk analyseert Peter de data bij de bron en legt uit hoe dit zorgt voor een high productivity voor jouw organisatie.

Talk 2: Waar brengt Cloud-native ons naartoe? - Peter Jans

Een korte sessie waarin Peter Jans je meeneemt in het Cloud-native landschap, de uitdagingen die er nog zijn en ook waar ons dit in de toekomst naartoe zal leiden.

Talk 3: Legacy Modernization als katalysator voor je Digitale Transformatie - Tom De Wolf

Bedrijven hebben typisch heel veel investering achter de rug in een bestaand applicatielandschap. Echter, de businessnoden zijn veranderd en worden niet meer optimaal ondersteund door deze applicaties. Soms wordt verandering zeer ingrijpend opgelegd van buitenaf (bv. coronacrisis) en heeft een bedrijf nood aan de mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden. Daarom legt Tom in deze sessie uit hoe wij op zoek gaan naar een innovatieve aanpak om deze legacy te moderniseren, met tal van voordelen voor jouw business.

Talk 4: Waarom is Kubernetes essentieel geworden in een modern IT landschap? - Peter Jans

Een korte, maar leerrijke sessie waarin Peter je meer vertelt over Kubernetes en het belang ervan in een modern IT landschap.

Track 2:

Deze track zal gegeven worden in het Engels, en is interessant voor degenen die meer op technisch niveau oplossingen uitdenken en uitwerken binnen de organisatie. In de Technology track willen we gedetailleerde inzichten geven in welke services er zijn binnen

Talk 1: Cloud-Native on AWS - Kevin Azijn

Cloud Native is een benadering om applicaties te bouwen en uit te voeren die de voordelen van de cloud volledig benutten. In deze sessie bekijken we hoe je serverloze oplossingen opbouwt, test, implementeert en uitvoert.

gevolgd door een Demo Building Cloud-Native Apps with AWS - Steve Parker

Talk 2: Run EKS anywhere! - Sanjeev Ganjihal

In deze presentatie stelt Sanjeev EKS-Distro, EKS-Anywhere, EKS-A architecture, cluster creation details, EKS-A use cases, EKS-Connector voor. Op het einde van de sessie volgt een demo.

Hosts en gastsprekers

Peter Jans

Cloud/Innovation Architect & Business Manager - ACA Group

Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als developer, agile lead, architect en manager voor tal van projecten en klanten. Momenteel specialiseert Peter zich in het aanleveren van Cloud, DevOps en Cloud-native oplossingen voor verschillende sectoren. Zijn expertises omvatten het bepalen en vertalen van business requirements naar strategische oplossingen en het bouwen van architecturen voor enterprise systemen op basis van het Java open source, Cloud-native en AWS verhaal.


Peter Hardeel

Real-time expert / Business Analyst - ACA Group

Peter werkt sinds april 2016 bij ACA Group als Real-time expert & Business analyst. In zijn rol helpt hij klanten bij het ontwikkelen, implementeren en beheren van real-time, event-driven applicaties die real-world data en real-time events combineren. Agile-technieken zoals Lean, Kanban, Scrum en tools voor het verzamelen van requirements zoals Event Storming en Storymapping hebben voor Peter geen geheimen meer. Naast zijn dagelijkse job is Peter gastlector bij Thomas More waarbij hij de vakken Java development & Analyses geeft voor graduaat studenten.

Tom De Wolf

Innovation Engineer & Senior Architect- ACA Group

Tom heeft meer dan 14 jaar ervaring als developer, technical lead en architect in software ontwikkeling voor tal van projecten en klanten. Momenteel specialiseert hij zich in het moderniseren van IT-landschappen en het ontwerpen van Cloud-native architecturen voor verschillende doeleinden (applicatie ontwikkeling, data platformen, IoT, ...). Zijn vaardigheden omvatten het ontwerpen van doelgerichte architecturen, ontwerp en implementatie van enterprise systemen.

Kevin Azijn

Kevin Azijn

Sr. Solutions Architect - AWS

Kevin werkt als Sr. Solutions Architect bij AWS en is meer dan 5 jaar actief in de cloud native omgeving. Zijn achtergrond bevindt zich in software development, DevOps, en management.

Sanjeev Ganjihal

Sanjeev Ganjihal

Sr. Technical Account Manager - AWS

Sanjeev Ganjihal is een Sr. Technical Account Manager bij AWS. Meer dan 5 jaar werkt hij in de cloud native omgeving en heeft een sterke infrastructuur achtergrond. Zijn expertises omvatten infrastructure automation, containers, Kubernetes, DevOps en service mesh.

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Geef Peter dan gerust een seintje!

Peter Jans
Peter Jans
Cloud and Innovation Architect & Business Unit Manager