Kubernetes Online Workshop (SAI)

Workshop - Cloud & managed services - Digitaal event

Datum:21/04/2021
Tijdstip:13:00
Locatie:

Over het event

Tegenwoordig kan je als developer niet meer om Kubernetes heen. Het platform wint steeds nog steeds aan populariteit en daarom organiseert het Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking (SAI) op 21 april een Kubernetes online workshop met onze specialisten terzake, Peter Jans en Stijn Van den Enden.

Kubernetes

Kubernetes vormt een essentieel onderdeel van de Cloud Native. Rond Kubernetes is een heel ecosysteem van open source en leveranciers-onafhankelijke projecten ontstaan. Dit laat bedrijven toe om state-of-the-art patronen toe te passen en zo een moderne omgeving op te bouwen die als enabler voor DevOps en Continuous Delivery dienen.

Deze workshop is een introductie tot dit rijke cloud native ecosysteem. Je zal de nodige inzichten verwerven in hoe de mogelijkheden ervan te benutten en de pitfalls te vermijden.

Topics

  1. De Fundamenten van Cloud Native Computing & Ecosystem
  2. Overzicht van Kubernetes & Containers
  3. Kubernetes als enabler voor een robuuste, schaalbare en beheersbare infrastructuur
  4. Private Public en Hybrid Deployment & Management
  5. DevOps & Kubernetes, monitoring, governance, security en continuous delivery
  6. Service meshes als een platform voor Microservices
  7. AI, Serverless workloads on Kubernetes
  8. Conclusies

Spreker Peter Jans

peter jans

Peter is een gepassioneerde Architect met een passie voor lean practices, DevOps en de cloud. Hij heeft de laatste 20 jaar gewerkt als software en infrastructure engineer, agile proxy, team coach, evangelist en architect in de IT-sector, healthcare en bankwezen. Zijn passie voor Kubernetes is de laatste jaren sterk gegroeid vanuit zijn DevOps en strategische impact voor bedrijven.

Hij is momenteel actief betrokken in verschillende projecten waar Kubernetes al sterk verankerd is, en andere projecten waar de migratie momenteel bezig is. In parallel is hij ook actief betrokken bij bedrijven waar innovatie zeer belangrijk is en praat graag bij met verschillende mensen over de uitdagingen in het economische ondernemers landschap.

Spreker Stijn Van den Enden

Stijn Van den Enden

Stijn Van den Enden (ACA IT-Solutions) is een ervaren CIO en CTO werkzaam in de informatietechnologie en dienstensector. Hij behaalde een Master in Engineering gericht op Computer Science aan de Katholieke Universiteit Leuven. 

Zijn achtergrondvaardigheden omvatten innovatiesystemen, softwarearchitectuur, ontwerpen en implementeren van enterprise-class systemen. Hij heeft een sterke achtergrond in agile methoden en brengt graag een team naar het volgende niveau op basis van zijn hands-on ervaring.