SoCraTes Meet Up in Hasselt

Workshop - End-to-end projecten - Fysiek event

Datum:30/11/2022
Tijdstip:17:00 - 22:00
Locatie:

ACA Hasselt
Herkenrodesingel 8B 2.01
3500 Hasselt

Bekijk locatie
SoCraTes Meet Up in Hasselt

Over het event

Op 30 november organiseert de SoCraTes (Software Crafting and Testing) Community een meet up in ons kantoor te Hasselt. Dit event is interessant voor gepassioneerde developers die graag willen bijleren en eigen ervaring(en) en kennis willen delen. staat open voor alle mensen die gepassioneerd zijn over ontwikkeling en sterk geloven in het beheersen van het ambacht van software.

Kom werken in ons kantoor!

Voor mensen die geïnteresseerd zijn maar verder weg wonen, voorzien we 8 werkplekken in onze open space waar je kan komen werken. Tijdens deze dag kan je genieten van gratis koffie (en fris) en WiFi (en waarschijnlijk gratis lunch). Daarna kan je meteen aansluiten voor de Meet Up die in de open space zal doorgaan. Neem contact op met Louis Hendrikx via e-mail als je een plaats wil reserveren.

The SoCraTes Community

Deze community is een plaats om alles te bespreken wat software engineering met zich mee kan brengen. De meet ups zijn interessant voor gepassioneerde IT'ers die graag willen bijleren, kennis willen delen en elkaar willen inspireren.

We verwelkomen softwarecrafters van alle ervaringsniveaus en technologieën. We zijn ervan overtuigd dat software-vakmanschap draait om het leren van elkaar, het nemen van verantwoordelijkheid voor je werk en het trots zijn op wat je doet, ongeacht wie je bent of hoe ervaren je bent. Het doel is om leuke, interessante discussies te hebben en kennis te delen.

De meet ups worden gehouden in het open space format, wat betekent dat de agenda van de meet up de avond zelf wordt bepaald. Niemand is verplicht om een onderwerp voor te stellen, maar we hopen wel dat je actief zal deelnemen.

Hoe werkt het?

De eerste 15-20 minuten zullen worden de lightning talks worden gegeven. Dus als je een coole demo hebt, een nieuwe technologie of gewoon iets wat je denkt dat de groep interessant, controversieel of grappig zou kunnen vinden, breng het dan mee en deel het in de groep!

Maak je geen zorgen als je nog nooit een lightning talk hebt gegeven - het is een geweldige kans om publiek te spreken in een gastvrije en vriendelijke omgeving. We voorzien een projecter die je kan gebruiken. Alle lightning talks zijn beperkt tot maximaal vijf minuten (het is immers een lightning talk).

Na de lightning talks stellen we samen de agenda voor de avond op. Iedereen kan onderwerpen voorstellen. Deze onderwerpen kunnen op verschillende dingen worden gericht:
- het delen van jouw ervaring(en),
- het vragen om hulp over een specifieke uitdaging,
- samen iets nieuws ontdekken,
- een groepsdiscussie over een specifiek onderwerp,
- of iets anders wat interessant kan zijn tijdens deze avond.
Je hoeft jouw onderwerp niet van tevoren voor te bereiden, maar kan dit uiteraard wel doen.

Nadat elk onderwerp kort werd gepresenteerd, lijsten we deze op en kiezen we gezamenlijk welke onderwerpen op de actuele agenda moeten worden geplaatst. Er zullen meerdere sessies van +- 30 minuten parallel plaatsvinden en iedereen kan kiezen aan welke sessie hij of zij wil deelnemen. Je hebt hierbij volledige controle over wat u met de groep wilt bespreken.


Nog steeds niet helemaal duidelijk? No worries, doe gewoon eens mee en je zal het snel ervaren!

Food & drinks:

Eten en drinken worden voorzien (waarschijnlijk 🍕).

Welkom vanaf: 18u
Start meet up: 19u