ACA COMMUNITYINNOVATIONACA KNOWLEDGE SHARING
06/06/2023

ACA Community Chapters: versterken van kennisdeling en innovatie in ons bedrijf

Bij de ACA Group vormen de interne kennisdeling en het verkennen van innovatie de kern van onze bedrijfswaarden. Om deze cultuur te waarborgen, organiseren we regelmatig de "Community Chapter" sessies. Deze sessies brengen alle teamleden van het custom development team bij ACA samen om verschillende innovatieve onderwerpen te presenteren en te bespreken. Dit jaar hebben we al verschillende van deze interactieve sessies georganiseerd, waarbij de teamleden de avond beginnen met heerlijke pizza's en drankjes, en daarna verhelderende discussies en gesprekken aangaan.

Tafel met pizza's in ons kantoor

De agenda voor deze sessies omvatte een breed scala aan onderwerpen, daarom willen we een overzicht delen van de afgelopen community chapters.

⭐️ Sessie 1: GraalVM, Micronaut en Quarkus

Een van de eerste sessies was een presentatie over GraalVM, Micronaut en Quarkus door teamleden Bram Meerten, Christopher Scheerlinck en Kenneth Westelinck. De sessie verdiepte zich in het rijk van Java native images en verkende het potentieel van deze frameworks.

Ze legden uit hoe Quarkus en Micronaut de Java developer community zou kunnen beïnvloeden, terwijl ze ook de relatie tussen deze frameworks benadrukten. De interactieve sessie stelde de aanwezigen in staat om ideeën uit te wisselen en waardevolle inzichten te verwerven in deze opkomende technologieën.

⭐️⭐️ Sessie 2: Ervaring delen over de werken bij ACA

De tweede sessie was gericht op het delen van ervaringen en het beantwoorden van vragen met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden bij ACA, met name gericht op enkele van onze junior ontwikkelaars. De sessie bood een platform voor teamleden om de methodologieën te bespreken die bij ACA Group worden gebruikt, zoals Kanban, Agile, … en al hun voordelen. De sessie had tot doel een de samenwerking te bevorderen waarin kennis en expertise tussen teamleden kon worden gedeeld en de verdere groei van ons bedrijf kon worden bevorderd.

⭐️⭐️⭐️ Sessie 3: “Kotlin - Een alternatief voor Java” + “Java 21: Wat is nieuw?”

In de laatste sessie ging teamlid Stef Noten dieper in op Kotlin, een steeds populairder wordende programmeertaal. De presentatie coverde de grondbeginselen van Kotlin, de werkingsprincipes en hoe het zou kunnen dienen als een alternatief voor Java. Door alternatieven te verkennen en hun vaardigheden uit te breiden, kunnen onze teamleden voorop blijven lopen op het gebied van technologische vooruitgang en (potentiële) innovatieve oplossingen voor onze klanten verkennen.

Bovendien verdiepte Willem De Roover zich, als onderdeel van ons streven om voorop te blijven lopen, in de nieuwste ontwikkelingen in Java 21. Hij gaf een overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen die zijn geïntroduceerd in de nieuwste versie van Java, waardoor onze ontwikkelaars de nieuwste mogelijkheden ontdekken en nog robuustere en efficiëntere applicaties kunnen bouwen.

Het creëren van een bedrijfscultuur van kennisdeling

We zijn blij dat er reeds aanstaande sessies op de agenda staan! Hierin worden topics besproken zoals composable business apps, een hands-on sessie waarin de OWASP Juice Shop wordt verkend, en duiken we in de wereld van API Management. De ACA Community Chapters sluiten naadloos aan bij onze overkoepelende bedrijfsstrategie van innovatie.

Door onze teamleden een platform te bieden om specifieke onderwerpen te presenteren en te bespreken, bevorderen we een omgeving die samenwerking, inspiratie en groei aanmoedigt. We zijn er vast van overtuigd dat interne kennisdeling een cruciale rol speelt om ACA toonaangevend te houden op het gebied van technologie, waardoor we innovatieve oplossingen kunnen leveren aan onze klanten. 🚀


Wil je deel uitmaken van deze community?