ACAAWARDS
09/11/2023

ACA Group behaalt certificaat Baanbrekende Werkgever ’24

We zijn zeer blij het 'BaanBrekende Werkgever 24' label in ontvangst te mogen nemen van Antwerp Management School, Jobat en De Lijn.

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren ondergaat een aanzienlijke transformatie. Het is nu hét moment voor organisaties om de mens centraal te stellen in hun beleid op het gebied van hybride werk en mobiliteit.

Een Baanbrekende Werkgever zet resoluut in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid. Dit is de reden waarom ACA Group een jaar lang samenwerkt met andere werkgevers een leertraject is gestart om te groeien tot een Baanbrekende Werkgever.

Baanbrekende Werkgever 24 certificaat

The "GroundBreaking Employer" focust op:

  • Duurzaam werk
    Gezonde teams presteren beter dan slimme teams. Dit jaar (2023) lag de focus binnen deze pijler op (diverse aspecten van) welzijn, verbondenheid en talentontwikkeling.
  • Slimmer en groener onderweg
    De Baanbrekende Werkgever stimuleert actief milieuvriendelijke vervoersmodi zoals de (e-)fiets, de step, het openbaar vervoer of een combinatie van deze. Als hij toch voor de wagen kiest, moedigt hij de keuze voor de meest milieuvriendelijke wagens aan: hybride, elektrische en deelwagens.

  • Minder onderweg
    De beste manier om files en alle bijhorende stress en inefficiënties te minimaliseren? Vermijd de verplaatsing. De Baanbrekende Werkgever zet daarom de medewerker centraal in zijn mobiliteitsbeleid, en niet de werkplek.

The ACA team group photo

ACA Group is al geruime tijd actief betrokken bij strategische en tactische initiatieven met betrekking tot deze thema's. We zijn blij dat we een extra stimulans hebben die ons aanmoedigt om de toekomst dieper te verkennen.

Wij zijn ervan overtuigd dat het als organisatie, als team en als individuen onze verantwoordelijkheid is om bij te dragen aan een duurzame planeet en een veelbelovende toekomst. Duurzaam ondernemen is zoveel meer dan het realiseren van duurzame winst; we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan beter nu en een mooiere toekomst.