ACA NEWS
15/02/2024

ACA Group brengt hybride werken en welzijn samen in nieuw kantoor te hartje Antwerpen

ANTWERPEN, 12 februari 2024 – De ACA Group heeft een nieuw kantoor geopend aan de  Rooseveltplaats in Antwerpen. Het vervangt het voormalige Flow Pilots-kantoor, dat aan de  overkant van het plein ligt. Het nieuwe kantoor is ontworpen met het welzijn van de medewerkers in gedachten, waar speciale aandacht gaat naar ergonomie, ontspanning en een inspirerende werkomgeving.

In januari namen de medewerkers van IT-bedrijf ACA Group hun intrek in het nieuwe kantoor aan de Antwerpse Anneessensstraat, slechts een korte trip verwijderd van de vorige locatie bij Flow Pilots – het bedrijf dat in 2022 werd overgenomen door ACA Group.

De overname van Flow Pilots en de recente opening van het nieuwe kantoor weerspiegelen de strategische focus van ACA Group. Deze stappen vergroten namelijk niet alleen het personeelsbestand, maar dragen ook bij aan de versterking van ACA Group's expertise in het leveren van geavanceerde en duurzame IT & Innovatie oplossingen. Het bedrijf omarmt hierbij een holistische benadering, waarbij klanten gedurende hun gehele digitale transformatie worden ondersteund, vanaf de initiële digitale strategie tot en met de implementatie van innovatieve digitale oplossingen (AI, cloud, data, maatsoftware,..). Uitmuntende klantenservice staat daarbij centraal, en deze benadering is verankerd in de kernwaarden van innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Een gezonde werkomgeving

Bij de verbouwing van hun nieuwe kantoor richtte het IT-bedrijf zich op het ontwikkelen van een werkomgeving die niet alleen de productiviteit bevordert, maar ook het welzijn van de medewerkers ondersteunt en bewust rekening houdt met de uitdagingen en risico's van bureauwerk.

"Bij ACA Group willen we vooral dat onze medewerkers met plezier naar het werk komen en in een gezonde omgeving aan de slag gaan," benadrukt Ronny Ruyters, CEO van ACA Group. "In ons nieuwe kantoorontwerp hebben we bijzondere aandacht besteed aan zowel ergonomie als natuurlijk licht. Naast in hoogte verstelbare bureaus en ergonomische stoelen, hebben we ook geïnvesteerd in verstelbare schermen, die zorgen voor een optimale werkhouding. De ruime ramen laten niet alleen veel natuurlijk licht binnen, wat essentieel is voor het welzijn en de concentratie, maar bieden ook uitzicht op de omgeving. Bovendien hebben we geïnvesteerd in klimatisatie om de luchtkwaliteit te verbeteren en hebben we voorzieningen toegevoegd zoals douches en een mindervalidentoilet. Faciliteiten die voorheen nog niet aanwezig waren. Deze uitbreidingen dragen bij aan het creëren van een werkomgeving die zowel gezondheid als productiviteit bevordert.”

Doordat het kantoor aan één van de drukste verkeersknooppunten van Antwerpen ligt, is er ook  extra ingezet op de beperking van omgevingsgeluid. Geluidsoverlast leidt de aandacht af en  vergroot het risico op mentale en fysieke gezondheidsproblemen. ACA Group investeerde daarom ook in geluidsisolatie van het kantoor en POD’s om remote meetings af te schermen van de rest.  Voor een deel van de vloerbedekking werd ook  beroep gedaan op tegels uit recyclagemateriaal. Voor het materiaal van de kasten koos de ACA Group ook bewust voor duurzaam en deels gerecycled hout.

Hybride werkomgeving: Naadloze integratie van thuiswerk en kantoorwerk bij ACA Group


Het nieuwe kantoor van ACA Group is meer dan alleen een fysieke ruimte; het is ontworpen als een hybride werkomgeving waar thuiswerk en kantoorwerk vloeiend in elkaar overgaan.

"In ons nieuwe kantoor hebben we speciale nadruk gelegd op de naadloze integratie van thuiswerk en kantoorwerk," legt Kris Broekx, Facility Manager bij ACA Group, uit. "Dit komt tot uiting in de manier waarop we onze vergaderruimtes hebben geoptimaliseerd. Ze zijn zodanig ingericht dat ze zowel fysieke als online samenwerking moeiteloos ondersteunen, waardoor hybride werkmodellen soepel functioneren. Verder zijn onze akoestische pods een sleutelfactor in dit concept. "Ze bieden een stille, afgesloten ruimte die essentieel is in een open kantooromgeving, perfect voor geconcentreerd werk of voor het voeren van ongestoorde telefoongesprekken, waardoor ze een brug slaan tussen het kantoor en de flexibiliteit van thuiswerken."

Het kantoor in Antwerpen is 500 m² groot en biedt voorlopig plaats aan 36 ruime werkplekken, maar kan opgeschaald worden naar 48 plaatsen. Daarbij blijft het huidige ruimtegevoel behouden.


ACA Group (voorheen ACA IT-Solutions) is een leverancier van informatietechnologie en - diensten,  gespecialiseerd in duurzame digitale transformatie. De onderneming realiseerde in 2023 een omzet van  ongeveer 36 miljoen euro, telt vandaag 265 medewerkers, heeft kantoren in Hasselt, Gent, Leuven en  Antwerpen en rekent o.a. IDEWE, PWC, OVAM, amfori, Cepa, Belfius, Lineas, Jessa ZH, Valipac,  Johnson&Johnson en de Vlaamse overheid,...  tot haar klanten. De ACA Group streeft ernaar om een  inspiratie te zijn voor wereldwijde duurzame groei en deze groei te versnellen door mensen in staat te  stellen meer te doen dankzij innovatie, technologie en kennis. ACA Group gelooft dat duurzaamheid en  vooruitgang hand in hand kunnen gaan, en is vastberaden om positieve veranderingen te stimuleren.  Door baanbrekende oplossingen te bieden en de kracht van technologie te benutten, wil het bedrijf  een positieve impact hebben op de wereld en een duurzame toekomst mogelijk maken.  www.acagroup.be

Redactie: voor meer informatie contacteer mevrouw Dorien Jorissen, tel.: +32 (0)485 307 792  of email: dorien.jorissen@acagroup.be