DATA MESHINNOVATIONACA NOMINATEDAWARDSACA COMMUNITY
06/10/2023

Vlaanderen Digitaal Awards: Dubbele nominatie met Data Mesh Project i.s.m. Publiq en CJM

In een samenwerking met de Vlaamse Overheid en Publiq om een baanbrekend cultureel platform op te leveren, deed het Vlaamse Departement van Cultuur, Jeugd en Media (CJM) een beroep op onze expertise om een datagedreven platform te creëren voor de culturele sector, gebruik makend van de kracht van Data Mesh. Hiervoor is CJM dubbel genomineerd voor de Vlaanderen Digitaal Awards 2023 in de categorie "Beste Digitale Transformatie" en "Meest duurzame Project".

De genomineerden voor de Vlaanderen Digitaal Awards zijn bekend!

De jury van de ‘Vlaanderen Digitaal Awards’ heeft beslist. Acht boeiende projecten strijden om drie awards: één voor het meest inclusieve project, één voor het meest duurzame project en één voor het beste digitale transformatieproject. De winnaars worden op 25 oktober 2023 bekendgemaakt tijdens de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal. 

➡️ Volg deze link om het artikel te lezen.

De jury had geen gemakkelijke taak, gezien er maar liefst 26 inzendingen waren. De jury prees de hoge kwaliteit van de projecten waarvan er een groot aantal uit zachte sectoren kwamen zoals onderwijs en cultuur. De jury koos voor de meest laagdrempelige en inclusieve projecten met potentieel op lange termijn.

CJM (Departement Jeugd, Cultuur en Media) is genonimeerd voor de 2 volgende categorieën:

1. Beste digitale transformatieproject

Het programma Doelgericht Digitaal Transformeren stimuleert met het UiTwisselingsplatform een datagedreven aanpak in de cultuursector. Het data mesh platform is hiermee een fundamentele bouwblok voor de digitale transformatie van de cultuursector

Het creëert een ecosysteem met het UiTwisselingsplatform als kern, waardoor snellere en efficiëntere ontwikkeling van nieuwe toepassingen mogelijk is, ten gunste van zowel cultuurdeelnemers als de cultuursector.

2. Meest duurzame project

Het programma Doelgericht Digitaal Transformeren stimuleert met het UiTwisselingsplatform een datagedreven aanpak in de cultuursector. Dit data mesh platform heeft enorm veel potentieel op lange termijn. Het uitwisselen van data is essentieel omdat vele innovatieve diensten in de toekomst zeer datagedreven zullen zijn zoals in elke sector. Bovendien gaat de sector zelf instaan voor de exploitatie van het platform. Het duurzaam model van een gedeeld platform maakt dat niet elke speler in de sector zelf een data infrastructuur moet uitbouwen.

🏆 De winnaars van de wedstrijd worden bekend gemaakt op woensdag 25 oktober tijdens de nocturne van de Trefdag Vlaanderen Digitaal. We kijken er alvast erg naar uit!

We zijn als partner van Publiq en CJM terecht zeer fier op deze nominatie 🎉

👇🏻 Meer te weten komen over dit project? 👀 Lees het in onze Customer Succes Stories: