CLOUD & MANAGED SERVICES
10/09/2024

ACA Group en Anodot bundelen krachten voor FinOps-oplossingen met geïntegreerde tracking van CO2-uitstoot

September 2024 — ACA Group verstrekt verder haar samenwerking met Anodot door geavanceerde cloud-duurzaamheidsdata te integreren in haar FinOps-diensten. Naarmate de vraag naar cloudkostenoptimalisatie en milieubewustzijn toeneemt, zet ACA Group zich in om klanten de tools te bieden die ze nodig hebben om efficiëntie, winstgevendheid en duurzaamheid in balans te brengen.

Als bedrijf dat gedreven wordt door duurzame groei en verantwoord ondernemerschap, integreert ACA Group actief milieubewuste overwegingen in haar diensten. Deze toewijding aan duurzaamheid zorgt ervoor dat innovatie zowel de prestaties verbetert als bijdraagt aan een groenere toekomst voor bedrijven.

Sinds 2023 werkt ACA Group samen met Anodotom cloudkostenbeheer in heel Europa te revolutioneren, waarbij we klanten realtime datagedreven inzichten bieden voor managers, ontwikkelaars en zakelijke stakeholders. Door multi-cloud integratie via platforms zoals Azure, Google Cloud en Rancher, levert ACA naadloze oplossingen voor kostenoptimalisatie en monitoring. Met krachtige anomaliedetectiefuncties, gecombineerd met integratie van Datadog en New Relic, bieden we klanten ongeëvenaarde zichtbaarheid in hun clouduitgaven en prestaties. Deze samenwerking heeft onze benadering van proactieve dienstverlening getransformeerd, wat zorgt voor efficiëntie en controle in deze uitdagende tijden.


Anodot Cost Monitoring interface

Op basis van deze succesvolle samenwerking heeft Anodot nu via een strategische samenwerking met Greenpixie data over CO2-uitstoot geïntegreerd in zijn FinOps-platform. Door gebruik te maken van de ISO-gecertificeerde methodologie voor het meten van clouduitstoot van Greenpixie, kunnen klanten van ACA Group binnenkort zowel cloudkosten als CO2-uitstoot in één overzicht volgen. Deze nieuwe dienst helpt bedrijven om geïnformeerde, duurzame cloudbeslissingen te nemen die zowel hun winstgevendheid als de planeet ten goede komen.

Greenpixie User Interface

Peter Jans, Manager Cloud bij ACA Group, spreekt zijn enthousiasme uit over de voortgezette samenwerking:
"De integratie van CO2-uitstootdata naast inzichten in kostenbeheer is een game-changer voor onze klanten. De geavanceerde technologie van Anodot stelt ons in staat om een uitgebreide FinOps-oplossing te bieden die niet alleen kosten optimaliseert, maar ook verantwoord cloudgebruik bevordert. We zijn verheugd onze klanten de tools te bieden om hun cloudomgevingen economisch, duurzaam en efficiënt te beheren."

Met de voortdurende inzet van ACA Group voor FinOps en cloudinnovatie hebben klanten nu toegang tot:

  • Realtime, nauwkeurige cloudkosten en emissiegegevens vanuit één interface
  • Duurzame cloudstrategieën die financiële en milieudoelen op elkaar afstemmen
  • Geavanceerde cloudbeheer tools voor multi-cloud omgevingen, inclusief AWS, Azure, Google Cloud, Rancher, en integratie met Datadog en New Relic.

Deze samenwerking tussen ACA Group en Anodot verlegt de grenzen van FinOps door kostenefficiëntie te combineren met CO2-verantwoording, en positioneert ACA Group nog meer als een leider in cloudkosten- en duurzaamheidsbeheer.

Benieuwd hoe FinOps met geïntegreerde CO2-uitstoottracking je publieke cloudstrategie kan transformeren?

Neem contact op met het ACA Cloud-team voor meer informatie over ons FinOps-aanbod.