ACADATA & AI
20/04/2023

ACA Group en Google organiseren inspirerende uitstap voor studenten UHasselt

Onlangs organiseerde ACA Group, in samenwerking met Google, een leerrijk bedrijfsbezoek bij Google in Brussel voor de studenten Handelsingenieur in de Beleidsinformatica van de UHasselt. Deze inspirerende dag maakte deel uit van een meerdaagse uitstap die jaarlijks door de universiteit wordt georganiseerd. Gedurende de dag werden de studenten ondergedompeld in een dynamisch programma vol inspirerende leer- en praktische activiteiten, mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen ACA en Google. Het event bood een uniek inzicht in de wereld van technologie, innovatie en projectbenaderingen.

De dag begon met een sessie door onze Mobile teamleden, Jasper Hansen en Tom Princen. Ze presenteerden de projectbenadering van ACA met het project bij de Koninklijke Voetbalbond als voorbeeld. Deze presentatie bood waardevolle inzichten in de werkmethoden van ACA, waardoor studenten een beter inzicht kregen in onze manier van werken.

Jasper Hansen talking about the RBFA app

Om de ervaring van de studenten verder te verrijken, werd er een Looker Studio Challenge georganiseerd. Onder begeleiding van onze data experts, Stijn Vandereyken, Jordy Raeman en Mathias Luyten, doken studenten in data-analyse en visualisatie met behulp van de krachtige tool Google Looker Studio. Deze challenge stelde studenten in staat om hun kennis in een realistische omgeving toe te passen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Stijn Vandereyken, Jordy Raeman and Mathias Luyten from the ACA Group team

Bovendien lag de focus van het event op innovatie, waarbij onze Innovatie Lead, Alexander Frimout, de studenten meenam in de wereld van AI-toepassingen binnen ACA-projecten. Daarnaast leverde Google een bijdrage rond dit focus met een presentatie waarin hun unieke cultuur, "moonshot thinking" en innovatieve praktijken werden belicht.

Naast de vele leermomenten kregen studenten ook de gelegenheid om te ontspannen en te netwerken tijdens een gezellige receptie. Tijdens deze receptie werd het winnende team van de Looker Studio Challenge bekendgemaakt, wat een vleugje competitie toevoegde aan de dag. We houden allemaal wel van een beetje competitie, toch?

students at the Google visit

De studenten waren zeer enthousiast over de uitstap en uitten daarom ook hun waardering over de samenwerking tussen ACA Group en Google. We kijken terug op een succesvol event en kijken alvast uit naar mooie toekomstige samenwerkingen met de UHasselt en andere onderwijsinstellingen! 🚀