ACA Group x Flow Pilots
ACA
08/09/2022

ACA Group versnelt groei met overname Flow Pilots

Een nieuw hoofdstuk voor ACA Group en Flow Pilots!

8 september 2022 – ACA Group neemt het Antwerpse digitale innovatiebedrijf Flow Pilots over van Cipal Schaubroeck. Flow Pilots levert software en diensten aan middelgrote en grote ondernemingen en heeft onder andere een uitgebreide expertise in .NET-technologie, mobiele toepassingen, user experience (UX) design en het begeleiden van digitale innovatietrajecten.

Rewi Van de Vyver - Nico Cras - Ronny Ruyters

Met deze overname versterken we onze positie in de digitale transformatiemarkt. Een nieuwe samenwerking die zowel een verbreding als verdieping van het gezamenlijke dienstenaanbod brengt. Met de 25 IT-specialisten van Flow Pilots erbij krijgt ook het huidige personeelsbestand een stevige boost en telt de ACA-familie nu 255 teamleden.

We willen zowel Cipal Schaubroeck als Dewi Van De Vyver bedanken om Flow Pilots tot hier op een mooi pad te leiden. We geloven er sterk in dat de complementariteit tussen Flow Pilots en ACA Group, een nieuwe win-win situatie creëert, waarin we kunnen bouwen aan groeipaden voor het team, onze klanten en partners.

Ronny Ruyters, CEO bij ACA Group
Ronny Ruyters - CEO

In order to view this content, you need to accept Marketing & third party cookies.

Click here to adjust your preferences

Door de overname komt er een einde aan het 5-jarige huwelijk tussen Flow Pilots en Cipal Schaubroeck en zal Dewi Van De Vyver afscheid nemen als CEO van Flow Pilots.

Ik ben fier op het verhaal dat we de voorbije 10 jaar hebben geschreven. Een verhaal waar het team, de klanten en de projecten centraal staan. Een verhaal waarbij we geloven dat technologie het dagelijkse leven van mensen positief verandert. Een verhaal dat nu samen met ACA Group een vervolg zal krijgen. Ik ben er zeker van dat de combinatie ervoor zal zorgen dat Flow Pilots verder kan groeien en nog meer zijn stempel kan drukken op hoe technologie de wereld kan verbeteren.

Dewi Van De Vyver, CEO bij Flow Pilots
Dewi Van De Vyver - CEO

Bij Cipal Schaubroeck bouwen we aan overheden van de toekomst en willen we dan ook de volledige focus leggen op die publieke sector waar de uitdagingen voortdurend evolueren. We zijn fier dat we Flow Pilots uit de pioniersfase hebben getild en hen hielpen om het management te vernieuwen en de klantenbasis en expertise te verbreden. De kennis van UX-design die zij binnen Cipal Schaubroeck brachten, zetten we nu volop in voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke oplossingen voor de publieke sector.

Nico Cras, Chairman Of The Board Of Directors bij Cipal Schaubroeck
Nico Cras - Chairman Of The Board Of Directors

Verankering in de Vlaamse Ruit

Met ons kantoor in Gent, de recente opening van het nieuwe kantoor in Leuven en de Antwerpse vestiging van Flow Pilots versterken we nu verder onze aanwezigheid in de Vlaamse ruit – Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven – het economische en demografische hart van Vlaanderen en België.

"Het nieuwe kantoor van Flow Pilots in Antwerpen biedt ons zeker kansen om nieuwe medewerkers aan te trekken in een regio waar we nog niet aanwezig waren. Daarnaast sluit Flow Pilots perfect aan bij enerzijds onze cultuur, maar ook onze visie om verder te focussen op het ontwikkelen van mobiele toepassingen. Ja, ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker zijn en dat Flow Pilots met ACA zelfs nog meer potentieel kan halen," besluit Ronny Ruyters.

De ACA Group blijft verder zoeken naar overnamekansen in binnen- en buitenland. Hiervoor kijken we vooral naar kmo’s in dezelfde sector die een verregaande en duurzame samenwerking met of een overname door ACA Group willen overwegen. Bedrijven die belang hechten aan kwaliteit, innovatie en aan duurzaam ondernemen staan bovenaan het verlanglijstje. Net als Flow Pilots.