ACA
25/10/2023

Topnotering ACA Group & Valipac: in categorie Technologie & Wereldwijde impact bij de Trends Impact Awards van 2023

We zijn trots om aan te kondigen dat de ACA Group en Valipac een topnotering behaald hebben op de Trends Impact Awards 2023. Zowel in de subcategorie "Technologie" als in de "Global Impact" over alle categorieen heen. Deze prestatie van ons Rematics (REcognition of MATerials In ContainerS) project, weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en innovatie.

"Het is een immense eer om erkend te worden in de top 3 van de categorie Technologie. Maar om daarnaast ook onverwachts te verschijnen in de Global Impact categorie is een duidelijke weerspiegeling van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en technologische innovatie. Dit moment overstijgt al onze verwachtingen en vult ons met diepe trots." - Ronny, CEO van ACA Group & Francis Huysman, Managing Director Valipac.

Ontdek meer over de Trends Impact Awards

Rematics, Transformatie van afvalbeheer

Rematics is een baanbrekend project dat zich voornamelijk richt op het creëren van een positieve impact op de samenleving en het milieu. In plaats van zich uitsluitend te richten op het verminderen van negatieve effecten, is het primaire doel ervan om kritieke maatschappelijke en milieuproblemen aan te pakken - de inefficiënte scheiding van recycleerbare materialen in afvalstromen en de daaruit voortvloeiende negatieve impact op het milieu.

Bekijk hier onze Rematics video

Geavanceerde Technologie voor Duurzame Verandering

Door geavanceerde technologie te benutten, streeft Rematics ernaar om afvalscheiding te revolutioneren, recyclingpercentages te verhogen en afvalverbranding te verminderen. Het project heeft tot doel positief bij te dragen aan bredere duurzaamheidsdoelen, het welzijn van de samenleving en financiële impact. De invloed ervan strekt zich uit buiten de operaties en raakt afvalbeheerpraktijken, milieukwaliteit en economische groei in de gemeenschappen die het bedient.

Ontdek meer over onze Artificial Intelligence mindset & services

Bewustmaking rond duurzame best practices

Bovendien benadrukt Rematics het belang van bewustmaking op twee fronten:

  • Bij afvalverzamelaars: Door het bewustzijn bij afvalverzamelaars te bevorderen, hen te begeleiden naar effectievere sorteermethoden en hun integrale rol in duurzaam afvalbeheer te bevorderen.
  • Binnen de samenleving: Het breidt deze bewustmakingsinspanningen uit naar de samenleving als geheel, waarbij burgers, bedrijven, steden en anderen worden voorgelicht over het belang van een juiste afvalscheiding. Het moedigt verantwoorde afvoergewoonten aan om gezamenlijk milieuschade te verminderen.

 

Impactanalyse voor bedrijven

Daarnaast introduceert het project een dynamische mogelijkheid voor impactanalyse bij bedrijven. Via Rematics kunnen bedrijven een uitgebreide nulmeting uitvoeren voordat ze enige acties voor afvalbeheer implementeren. Vervolgens kunnen bedrijven met doorlopende monitoring en op data gebaseerde inzichten nauwkeurig de effectiviteit van hun duurzaamheidsinitiatieven volgen. Dit stelt organisaties in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen, hun middelenoptimalisatie te verbeteren en hun strategieën voor afvalvermindering voortdurend te verbeteren.

Holistische positieve impact

Hoewel de positieve resultaten van het project mogelijk indirect onze toewijding aan duurzaamheid weerspiegelen, ligt de primaire focus op het creëren van een positieve impact voor de samenleving, het milieu en de circulaire economie. Door bewustmaking te bevorderen, impactanalyse mogelijk te maken en technologische innovatie te stimuleren, streeft Rematics naar het katalyseren van positieve verandering die door meerdere dimensies van onze gedeelde wereld resoneert.

Op zoek naar meer inspiratie?

Luister naar onze allerlaatste podcast rond AI & ChatGPT van AI expert Alexander Frimout Podcast: ChatGPT is here to stay! Leer hoe je AI in het gareel houdt en bedrijfsflaters vermijdt