ACA NEWSACA SPORTBEDRIJF
23/11/2023

ACA Group mag zichzelf trots 2 jaar "Sportbedrijf" noemen!

Sinds 3 november mag ACA zich trotse eigenaar noemen van het kwalieitlabel sportbedrijf van Sport Vlaanderen.

Bij ACA Group hebben we altijd geloofd in de kracht van een gezonde levensstijl.

Door te investeren in voldoende beweging en sport, bevorderen we niet alleen de fysieke gezondheid van onze medewerkers, maar ook hun welzijn en productiviteit. Dit initiatief, ondersteund door Sport Vlaanderen, benadrukt het belang van een geïntegreerd sport- en beweegbeleid in bedrijven.

Het label omvat zeven hoofdcriteria met verschillende subcriteria, waaronder:

  1. geïntegreerd sport- en beweegbeleid
  2. beweeg- en sportambassadeurs
  3. promotie van beweeg- en sportactiviteiten
  4. organisatie van initiatieven voor sport en beweging
  5. sportinfrastructuur
  6. woon-werkverkeer-initiatieven
  7. kwalitatieve begeleiding van externe aanbieders

Om het label te ontvangen, moet je als bedrijf voldoen aan 4 van de 7 hoofdcriteria. We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat ACA aan vijf van deze hoofdcriteria voldoet 🎉

Hoewel we trots zijn op deze prestatie, beschouwen we het als een stimulans om verder te verbeteren en te groeien op gebieden waar nog ruimte is voor ontwikkeling.

Het Sport Vlaanderen-label is niet alleen een erkenning van onze inspanningen, maar dient ook als een waardevol instrument in de 'war for talent'. Het benadrukt onze toewijding aan het welzijn van onze medewerkers, waardoor we aantrekkelijker worden voor nieuw talent dat waarde hecht aan beweging en sport.


💪🏻 Bij ACA Group blijven we gemotiveerd om onze inzet voor de gezondheid van onze medewerkers te versterken en kijken we uit naar een nog actievere en gezondere toekomst.