ACAEXPERT STAFFING & TRAININGPERSONEELNIEUWE KANTOREN ACA GROUPOVERNAME
02/02/2023

Acquisitie en innovatie leiden ACA Group op groeipad

Het informatietechnologiebedrijf ACA Group, beleefde in 2022 een boerenjaar met de overname van Flow Pilots, de uitbreiding met nieuwe kantoren in Antwerpen en Leuven, en de focus op het creëren van meerwaarde aan de hand van digitale technologieën en een focus op duurzaamheid. Het personeelsbestand groeide met ruim een kwart naar 255 medewerkers dankzij het actieve acquisitiebeleid en de bedrijfscultuur met aandacht voor de betrokkenheid van medewerkers, en voor diversiteit en inclusie in het kader van duurzaam ondernemen.

Dit jaar is het de ambitie om de organisatie naar het volgende niveau te brengen door een focus op duurzame innovatie, verdere specialisatie en het aantrekken van talent en expertise. Het nieuwe jaar wordt alvast ingezet met twee toptransfers. 

Jan Vermeulen komt over van Capgemini, waar hij de voorbije 8 jaar de Custom Software Development afdeling leidde als rasechte people manager met diepe technische roots en een talent voor het opzetten van innovatieve business development trajecten. Bij ACA Group zal hij de business unit leiden die zich toelegt op IT-oplossingen op maat met expertises in Java, .NET, Python en ook Low Code.  Steeds met een focus op Agile aanpak en hoge kwaliteit. 

Breght Evens was countrymanager Vaimo Benelux en Frankrijk. Hij zal de ACA Group vervoegen met een brede kennis van het e-commercelandschap, het bouwen van duurzame relaties en het injecteren van digitale strategieën. Breght zal de business unit leiden die zich toelegt op digital experience platformen en e-commerce. 

Ronny Ruyters, CEO van ACA Group: “Als specialist in IT-oplossingen en innovatie, begeleiden we bedrijven in business model innovatie door de kracht van technologie. Hierbij helpen we onze klanten met het vernieuwen en verbeteren van hun businessmodel om meerwaarde te creëren. Dat is natuurlijk meer dan enkel technologie of economie en moet vooral ook mensgericht zijn. Ons team en onze klanten centraal plaatsen is cruciaal en enkel betrokkenheid garandeert resultaat. De juiste medewerkers stuwen een organisatie vooruit en vergroten de kwaliteit en efficiëntie van een bedrijf. Jan en Breght hebben een indrukwekkend palmares in people management en expertise op het vlak van innovatietrajecten en de introductie van nieuwe technologieën. Ik heb er vertrouwen in dat zij onze organisatie mee naar het volgende niveau zullen helpen evolueren.”

De ACA Group blijft een dynamische acquisitiestrategie hanteren en zoeken naar overnamekansen in binnen- en buitenland. Hiervoor kijkt ze naar kmo’s in dezelfde sector die een verregaande en duurzame samenwerking met of een overname door ACA Group overwegen. Bedrijven die belang hechten aan een sterke bedrijfscultuur, kwaliteit, innovatie en sustainability staan bovenaan het verlanglijstje.