ACAACA KNOWLEDGE SHARING
08/02/2024

Kennisdeling tussen teams tijdens de "Chapters Come Together"

Afgelopen dinsdag kwamen onze teamleden samen voor de Chapters Come Together die ieder kwartaal wordt georganiseerd. Het doel van deze chapters is om crossfunctionele samenwerking te stimuleren en kennis te delen onder project managers, analisten, scrum masters en Agile coaches uit verschillende ACA teams. 

Start van de presentatie van de come together chapter Het ACA team aan het brainstormen

Kanban Flow Simulation

Teamlid en Agile / Kanban coach Kris Vandebroek liet ons kennismaken met de kernconcepten van Kanban via een Flow Simulation Game. Tijdens de activiteit moesten 3 teams papieren bootjes vouwen: een ogenschijnlijk eenvoudige taak die op een leuke manier de uitdagingen uit de échte wereld weerspiegelde. Naarmate de bootjes vorm kregen, ontstonden er inzichten in het beperken van “Work In Progress” en het optimaliseren van de flow. Little’s Law kwam voor hun ogen tot leven en demonstreerde de impact van efficiënt workflowbeheer. 

Kris Vandebroek doet de oefening voor Het team tijdens de kanban activiteit

* we waren hier niet aan het feesten 🎉 - maar dit was deel van de activiteit.

Ik had nooit gedacht dat papieren bootjes vouwen tot zoveel inzichten kan leiden. :-D

Dorien Desair, Business Analyst / Project Manager bij ACA Group
Dorien Desair - Business Analyst / Project Manager

Tijdens de interactieve sessie hebben de teams waardevolle inzichten opgedaan in het verbeteren van de doorlooptijd, het identificeren van bottlenecks en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering. Door Slack tijd te creëren om uitdagingen direct aan te pakken, hebben ze niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook de kwaliteit van hun werk verhoogd - een win-win voor zowel interne operaties als klanttevredenheid.

aca team tijdens de kanban sessie

Nieuw kwartaal, nieuwe Chapter Come Together

Elk kwartaal verdiept een ACA’er zich in een specifiek onderwerp dat relevant is binnen de IT-wereld. Van Agile-methodologieën tot opkomende technologieën, de sessies bieden onschatbare kansen voor het verbeteren van vaardigheden en professionele ontwikkeling.

Het was een gezellige avond onder collega’s uit verschillende teams, waarbij we weeral wat bijgeleerd hebben over het beheersen van de hoeveelheid 'Work in Progress' in Kanban borden - een waardevolle sleutel tot efficiëntie en succes.

Tom Claus, Project Manager bij ACA Group
Tom  Claus - Project Manager

De Kanban training gaf op een speelse en leerrijke manier aan dat het verkleinen van de work-in-progress niet resulteert in een lagere output. En bovendien leidt het zelfs tot een kortere doorlooptijd van tickets, wat de workflow bevordert en ervoor zorgt dat stories sneller naar productie gaan.

Mathias Luyten, Data Analyst bij ACA Group
Mathias Luyten - Data Analyst

Wil je het ervaren, samen met je team?

📧 Contacteer onze coaches vrijblijvend en ze helpen je graag verder!