DATA MESHDATA & AI
11/06/2024

Data Mesh Belgium meetup #3: belangrijkste key takeaways

4 juni 2024 - We hebben onlangs de derde succesvolle Data Mesh Belgium meetup georganiseerd in het Google kantoor in Brussel. In samenwerking met Google en co-host Peter Billen bracht het evenement data-enthousiastelingen en professionals samen om de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van data mesh te verkennen.

data mesh belgium meetup 3 at google

Sprekers van de derde Data Mesh Belgium meetup

Drie experts kwamen hun kennis delen, elk met unieke perspectieven op de implementatie van data mesh en hun ervaringen.

Steve Loh

Steve Loh (Google) startte de talks en deelde zijn kennis over "Implementing Data Mesh on Google Cloud: A Practical Guide." Steve ging dieper in op de principes van data mesh en benadrukte hoe Google Cloud diensten zoals BigQuery, Dataplex en Looker kunnen dienen als bouwstenen bij het bouwen van een data mesh-platform.
.

Tom De Wolf

Tom De Wolf (ACA Group) deelde inzichten uit de Vlaamse cultuursector. Zijn presentatie, "Engineering a Data Mesh Platform for an Ecosystem Across Organisations," belichtte de uitdagingen en successen van het implementeren van een data mesh-platform dat meerdere organisaties ondersteunt. Deze praktijkstudie onderstreepte het potentieel van data mesh bij het bevorderen van digitale transformatie binnen de cultuursector. De presentatie nam het publiek mee op een reis door de noodzaak van data mesh, de ervaring van de data product developer en consument, hoe platform engineering dit mogelijk maakte, en hoe het typische data mesh-bedrijfsmodel wordt verdeeld over organisaties.

Jean-Georges Perrin

Jean-Georges Perrin (AbeaData) eindigde de sessies met zijn talk af "We Built a Data Mesh at PayPal, Then Discovered That Data Contracts Were Essential," deelde Jean-Georges waardevolle lessen uit PayPal's data mesh reis, waarbij hij de cruciale rol van datacontracten en het belang van standaarden zoals de Open Data Contract Standard (ODCS) van het Bitol project gehost door The Linux Foundation benadrukte. Het gebruik van datacontracten, het definiëren van dataproducten en het samenvoegen ervan in een data mesh kan worden beschouwd als een evolutiepad voor uw datamanagementstrategie. Standaard specificaties voor datacontracten en dataproducten tussen de verschillende tools zorgen voor betere interoperabiliteit en samenstelbaarheid van data mesh-platforms.

Succesvolle derde Data Mesh Belgium meetup

De meetup was opnieuw een groot succes, en versterkte de geweldige community van data professionals die graag kennis delen en samenwerken aan de toekomst van data mesh. We kijken ernaar uit u te zien bij de volgende Data Mesh Belgium meetup!

💡 Blijf op de hoogte van volgende meetups en sliut je aan bij de Data Mesh community: