ACA Group en IDEWE IOT Project
INNOVATIONDATA & AICUSTOMER STORY
09/06/2022

Digitale kanarie op de werkplek - pilootproject van IDEWE en ACA Group

ACA Group heeft samen met haar klant IDEWE, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, een toestel ontwikkeld dat CO2-waarden, temperatuur, toxische stoffen en luchtvochtigheid meet. 

Het toestel dat met het internet is verbonden, ziet eruit als een kanarie, een verwijzing naar de kanaries in de koolmijn, die de mijnwerkers waarschuwden dat de luchtkwaliteit verminderde.

De digitale kanarie maakt medewerkers niet enkel attent op een slechtere omgeving, maar is voor Idewe ook een tool om medewerkers aanbevelingen te doen over gezonder en duurzamer werken op kantoor.

Het toestel doet echter meer dan alarm slaan als bijvoorbeeld de 900 of 1200 ppm CO2 wordt overschreden. Dankzij een verbinding met de wifi kan het continu meetresultaten doorsturen naar de beheerders. Daardoor ontstaat een zeer interessante tijdlijn aan data die in verband kan worden gebracht met bijvoorbeeld de bezetting van lokalen of ventilatiegegevens.

Op termijn zal IDEWE op basis van de data gericht advies kunnen geven over hoe er precies moet geventileerd worden en of er voor een bepaalde zaal of lokaal bijkomende preventiemaatregelen nodig zijn. De werkgevers waar de Little Lilly’s geplaatst zijn zullen binnenkort de exacte waarden ook in realtime kunnen aflezen via een app op hun smartphone. 

Je kan alle (technische) informatie van dit boeiende pilootproject terugvinden in deze blogpost die we onlangs geschreven hebben!