ACA COMMUNITYACA KNOWLEDGE SHARINGCONTENT & SAMENWERKINGEND-TO-END PROJECTS
26/09/2023

Hoogtepunten uit 2023 "Come Together Chapters Part 2" van ACA Group

Bij ACA Group geloven we dat de sleutel tot succes ligt in continu leren en voortdurende verbetering. Daarom organiseerden we op 20 september 2023 ons tweede kennisuitwisselingsevenement van het jaar. Dit evenement bracht projectmanagers en analisten samen om zich te verdiepen in essentiële onderwerpen die cruciaal zijn voor onze missie om succesvolle projecten op te leveren.

Behavior Driven Development (BDD): het potentieel verzilveren

Tijdens het evenement gaf Niels Berghen een presentatie, waarin hij Behavior Driven Development (BDD) introduceerde. Tijdens deze sessie werden de kernprincipes van BBD onderzocht en hoe dit kan worden geïntegreerd in onze projectmanagementworkflow.

Door ons te focussen op het definiëren van gedrag vanuit het perspectief van een gebruiker, stelt BDD ons in staat software te creëren die echt voldoet aan de behoeften van onze klanten. We bespraken het belang van samenwerking tussen klanten, ontwikkelaars en testers bij het schrijven van BDD-scenario's. Deze scenario's leggen de link tussen de zakelijke vereisten en de technische implementatie en zorgen ervoor dat elke functie die we leveren perfect aansluit bij de verwachtingen van de gebruiker.

Lessons Learned: de Kern van Projectverbetering

Tijdens het evenement gaf Ann Verwee ook een verhelderende sessie waarin de “lessons learned” uit een van onze eerdere projecten centraal stonden. Ongeacht de uitkomst biedt elk project lessen van onschatbare waarde die ons toekomstig succes kunnen bepalen.

Deze open en openhartige discussie stelde ons in staat gemeenschappelijke patronen en valkuilen te identificeren die we in toekomstige projecten kunnen vermijden. Door na te denken over de lessons learned, verfijnen we voortdurend onze processen en worden we nog bedrevener in het opleveren van succesvolle projecten.

Slicing the Cake: Een Masterclass in User Story Creatie

Een van de hoogtepunten van het evenement was een boeiende presentatie door Koen Vastmans, de eigenaar van simu-learn.net, die ons kennis liet maken met de intrigerende wereld van 'Slicing the Cake'. Dit innovatieve spel, ontstaan ​​uit Koen's ervaringen in het veld, maakt gebruik van simulaties en gamificatie om agile principes en technieken over te brengen.
"Slicing the Cake" is geïnspireerd op de verhalende patronen van Richard Lawrence. Tijdens de presentatie legde Koen het ‘waarom’ en ‘hoe’ van het spel uit, waarbij hij het potentieel ervan liet zien als een krachtig hulpmiddel om waardevolle user stories te leren schrijven.

In een boeiend en interactief format speelden we een spel dat demonstreerde hoe deze slicing-patronen in de praktijk werken. De aanwezigen kregen een dieper inzicht in deze cruciale vaardigheid door te ervaren hoe ze complexe user stories in kleinere, beter beheersbare stukken kunnen opsplitsen.

De Banden Versterken bij een Pizza

Bij ACA Group is geen enkel evenement compleet zonder een beetje entertainment, plezier en kameraadschap. Na de verrijkende kennisuitwisselingssessie deelden we heerlijke pizza's en vervolgden we onze discussies. Deze momenten van informele interactie versterken onze banden en bevorderen een cultuur van samenwerking binnen ons team.

Dit soort kennisuitwisselingsevenementen vormen de hoeksteen van ons streven naar succesvolle projecten. Door onze teams te verrijken met de nieuwste inzichten en best practices zijn we beter gepositioneerd om niet alleen aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, maar deze zelfs te overtreffen.

We kijken uit naar meer van dergelijke verhelderende sessies in de toekomst, terwijl we onze teams blijven voorzien van de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om uit te blinken in de steeds evoluerende wereld van agile ontwikkeling.

Meer te weten komen over onze ACA Methodologie?