ACA NEWS
20/02/2024

IT Innovatie in de schijnwerpers bij ACA Group's Nextgen IT Event

Op 19 februari 2024 lichtte ACA Group de innovatieve wereld van IT uit met het 'Nextgen IT' event' op Wijndomein Valke Vleug, waar nieuwe standaarden voor leiderschap in IT en digitale vernieuwing werden gesteld.

Het thema van de dag, "Inspireren. Innoveren. Implementeren", kwam op 19 februari volledig tot zijn recht. Het event bood een intieme, interactieve setting die uitnodigde tot persoonlijk contact en zinvolle discussies. Jan Vermeulen, business unit manager binnen de ACA Group: "Zonder twijfel was dit event een schot in de roos, met dank aan alle interactieve gesprekken en de ervaringen die er gedeeld zijn. De inhoud van het event en gesprekken hebben niet alleen voor verse ideeën gezorgd, maar ook laten zien hoe belangrijk het is om flexibel en met een blik op de toekomst in IT-leiderschap te staan. We gaan met deze energie verder om samen de toekomst van technologie en organisatorische kracht vorm te geven."

De agenda en foto's van het event kunnen hier teruggevonden worden

De agenda was met zorg samengesteld om te inspireren en praktische inzichten te bieden. Een hoogtepunt was de keynote van Cedric Dumont over "High Performance at Work", waarin hij zijn ervaringen met extreme sporten en psychologie deelde om een nieuwe benadering van leiderschap en prestaties in de zakelijke wereld te introduceren. Vervolgens belichtte CIO Stijn Van den Enden in zijn presentatie "IT in beweging: 3 trends die IT zullen vormgeven in het komende jaar", de dynamische aard van IT en de richtingen waarin het zich beweegt.

De middag bood een reeks lightning sessies die dieper ingingen op cruciale IT-thema's. Laurens Slechten sprak over "Adapt & Conquer: omgaan met verandering in software", waarbij hij strategieën deelde voor het aanpassen aan softwareveranderingen. Christopher Scheerlinck verkende in "Composable Business Apps: Designen voor change" hoe flexibele IT-systemen ontworpen kunnen worden. Rowin Heymans richtte zich op "Governance: Organiseren voor change", met nadruk op het belang van een agile organisatiestructuur. Dieter Vennekens bood inzichten in "Technology Innovation: change implementeren", over het omarmen van technologische innovaties, terwijl Tom De Wolf in "Navigate change: Towards a roadmap" strategieën deelde voor het navigeren door veranderingen in het IT-landschap.

Het event werd afgerond met een exclusieve wijnbeleving en een receptie, die de gasten de kans boden om te netwerken en de dagelijkse inzichten te overdenken. De elegante locatie, ontworpen door Vincent Van Duysen, zorgde voor de perfecte omgeving voor een bijeenkomst die de grenzen van IT-leiderschap verkent.


Voor meer informatie over toekomstige evenementen en inzichten van de leiders in IT-innovatie, neem contact op met ACA Group via hello@acagroup.be.