CONTENT & SAMENWERKINGSOFTWARE DEVELOPMENT
17/12/2019

Woningpas wint e-gov award voor gebruiksvriendelijkheid!

Met de e-gov Awards beloont Agoria overheden die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren. Vooral projecten die gebruiksvriendelijk, rendabel en innovatief zijn, en waarbij zoveel mogelijk wordt samengewerkt met andere overheidspartijen, worden beloond.

De woningpas van de Vlaamse overheid, het digitale paspoort van elke woning sinds december 2018, won op 5 december de e-Gov Award in de categorie gebruiksvriendelijkheid. De gebruikerservaring en de wensen van de burger stonden van in het begin steeds voorop. Dit leidde tot een gebruiksvriendelijke en eenvoudig te begrijpen digitale tool. In de toekomst zal meer informatie toegevoegd worden waardoor de burger optimaal geïnformeerd zal zijn over zijn (toekomstige) woning. In juni 2019 voegden we bijvoorbeeld de Mobiscore toe aan het platform.

woningpas e-gov award

De woningpas werd ook genomineerd in de categorie samenwerking. Aan de basis ligt een intensieve samenwerking tussen het Vlaams Energieagentschap, Wonen-Vlaanderen, de OVAM en departement Omgeving, Leap-Forward en natuurlijk ACA IT-Solutions. 😉 In onze case study lees je meer over hoe we dit project aanpakten.

We zijn terecht fier dat we aan dit project meewerkten als IT-ontwikkelaar! Ben je benieuwd naar de samenwerking achter de schermen? Bekijk dan dit filmpje:

In order to view this content, you need to accept Marketing & third party cookies.

Click here to adjust your preferences