TIPS EN ERVARINGEN VAN HET ACA-TEAMACA ALS WERKGEVER
19/12/2022 • ACA Group Team

Mijn ervaringen als UX/UI designer bij ACA Group

Uiteenlopende opdrachten en uitdagende projecten, bij ACA Group vind je ze in overvloed. Talha Kaya vertelt hoe hij zijn eerste maanden als freelance UI/UX designer beleefd heeft.

Hallo, Ik ben Talha (28 jaar) en ik ben enorm gepassioneerd in grafische vormgeving. Al sinds mijn elfde ben ik ermee bezig. Wat toen nog begon met het verbeteren van bestaande websites, is ondertussen geëvolueerd naar het ontwikkelen van nieuwe digitale producten die gebruiksvriendelijk zijn en échte problemen oplossen.

Ik kwam een eerste keer in contact met ACA Group toen we samenwerkten aan een mobiele app voor een Belgische telecomoperator. Samen met de andere designers voerde ik gebruikersonderzoek uit om frictieloze interacties te definiëren en om te zetten in een interface. Het design werd vervolgens door de mensen van ACA Group geïmplementeerd in een werkende mobiele toepassing.

Deze samenwerking met ACA Group verliep uitermate goed en constructief en lag zeker mee aan de basis van de succesvolle oplevering van de app. De aanpak, het oog voor kwaliteit en de ‘can do’ attitude vielen me op, en bleven me bij... 

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Een tijd later, na wat andere opdrachten uitgevoerd te hebben, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik mijmerde over de samenwerking met ACA Group en nam me voor om mijn kans te wagen en te solliciteren.

Al tijdens de sollicitatiegesprekken herkende ik de waarden die ik eerder ervaarde in de samenwerking: transparent, menselijk, hoge kwaliteit. Na een verkenningsgesprek werd ik uitgedaagd om mijn kennis en kunde aan te tonen door een design opdracht uit te voeren. Het resultaat moest ik tijdens een tweede gesprek presenteren en daarbij werd ik verder gechallenged.Het gevoel om deel uit te willen maken van deze organisatie groeide en ik was dan ook dolgelukkig toen ik vernam dat ik mocht beginnen. 

Talha Kaya, UX designer at ACA

Ik werd warm opgevangen op mijn eerste dag en er werd in het onboarding proces tijd gemaakt om mij op weg te helpen. Zowel met de praktische zaken als de algemene processen. 

Ondertussen werk ik al een aantal maanden als UX/UI designer voor de ACA Group.  Ik heb nog geen seconde spijt van mijn keuze! Ik heb enerzijds mijn expertise al op verschillende opdrachten kunnen inzetten om meerwaarde te creëren, maar anderzijds - en zeker even belangrijk - heb ik ook al heel veel geleerd van de collega’s. Die wisselwerking van dingen bijbrengen en zelf bijleren maakt het voor mij enorm boeiend!

team having a scrum meeting

Ik kijk de toekomst alvast positief tegemoet! 

Ben je zelf een UX/UI/product designer en wil je ACA Group wat beter leren kennen? Spring dan zeker eens binnen in één van onze kantoren voor een office tour. ;-) Of stuur een mail naar mijn collega's via jobs@aca-it.be.

Wie weet tot binnenkort?

Creatieve groeten,

Talha