SUSTAINABILITYACA
15/03/2022

ACA Group breidt elektrische vloot uit met 11 Polestar 2 wagens

ACA Group zet opnieuw een mooie stap naar een ecologisch verantwoorde vloot met de aankoop van 11 nieuwe elektrische wagens, die op dinsdag 15 maart geleverd werden.

ACA Group is erg toegewijd aan duurzaam ondernemen. Daarbij baseren we ons op 17 Sustainable Development Goals van de VN, het meest belangrijke kader voor duurzaamheid over de hele wereld voor de komende 9 jaar. We dragen dus zorg voor maatschappij, mens, en milieu.

In dat laatste thema hebben we op opnieuw een mooie stap gezet. Dinsdag mochten we 11 elektrische Polestar 2 wagens in ontvangst nemen. Met deze wagens vervangen we onze huidige aanloopwagens die op brandstof worden aangedreven. Het doel is om nieuwe collega's op grotere schaal kennis te laten maken met elektrisch rijden én de uitstoot van onze vloot verder te verminderen. Bovendien helpt het de ACA Group in het doel om tegen 2025 een vloot te hebben die voor 98% elektrisch aangedreven is.

Iedere stap in het terugdringen van onze ecologische voetafdruk is voor ons waardevol, dus we zijn zeer tevreden dat vandaag bijna de helft van onze vloot volledig elektrisch rijdt. Als de bestellingen volgens planning geleverd worden, zal dat later dit jaar 2/3 van onze volledige vloot zijn.

Kris Broekx, Fleet Manager bij ACA Group
Kris Broekx - Fleet Manager