man die nadenkt over duurzaamheid
ACASUSTAINABILITY
14/11/2022

ACA Group mag zich 'Baanbrekende Werkgever' noemen

November 2022 - ACA Group legde succesvol het leertraject ‘Baanbrekende Werkgever’ af en neemt het certificaat ’23 in ontvangst. Een initiatief van Antwerp Management School, Jobat en De Lijn.

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit.

Een Baanbrekende Werkgever zet resoluut in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en een mensgericht personeelsbeleid.Dat is waarom de ACA Group het afgelopen jaar samen met andere werkgevers een leertraject gestart is om te groeien als Baanbrekende Werkgever. 

Het BaanBrekende Werkgever label focus op:

  • Minder onderweg
    De beste manier om files en alle bijhorende stress en inefficiënties te minimaliseren? Vermijd de verplaatsing. De Baanbrekende Werkgever zet daarom de medewerker centraal in zijn mobiliteitsbeleid, en niet de werkplek.

  • Mensgericht hybride werken

    De Baanbrekende Werkgever streeft naar een mensgericht beleid. Daarin pakt hij de uitdagingen van het hybride werken aan.

  • Slimmer en groener onderweg

    De Baanbrekende Werkgever stimuleert actief milieuvriendelijke vervoersmodi zoals de (e-)fiets, de step, het openbaar vervoer of een combinatie van deze. Als hij toch voor de wagen kiest, moedigt hij de keuze voor de meest milieuvriendelijke wagens aan: hybride, elektrische en deelwagens.

De ACA Group is reeds enige tijd bezig op strategisch en tactisch vlak rond deze thema's, en is blij met deze bijkomende stimulans om verder na te denken over de toekomst.

Wij geloven dat wij als organisatie, wij als team en wij als individuen ons steentje moeten bijdragen aan een duurzame planeet en toekomst. Duurzaam ondernemen is zoveel meer dan het realiseren van duurzame winst. We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan een beter nu en een betere toekomst.