SUSTAINABILITYACA
19/04/2022

ACA zet bij elke werknemer thuis een laadpaal

ACA Group heeft een contract afgesloten om alle werknemers thuis te voorzien van een laadstation. Het partnership met leverancier MobilityPlus is een volgende stap in de volledige omschakeling van het wagenpark naar elektrische voertuigen.

Onze CEO en voormalig Ambiorixprijswinnaar Ronny Ruyters is altijd een voorloper geweest in duurzaamheid. Intussen is ons hele IT-bedrijf doordrongen van de groene gedachte, wat zich onder meer uit in de voorrang aan projecten met een ecologische inslag, de milieuprestaties binnen het eigen gebouwenbeheer, en de ambitie om het hele wagenpark elektrisch te maken.

Het is in dat verband dat zopas een meerjarige samenwerking werd ondertekend met MobilityPlus, dat zal zorgen voor de uitrol van thuisinstallaties voor de werknemers. Vandaag bestaat de vloot uit 160 bedrijfswagens, over enkele jaren zullen er dan meer dan 200 zijn.

Een tiental jaren geleden hadden we een Tesla Roadster en een Tesla Model S als poolwagens voor werkverplaatsingen. We wisten toen al dat elektrische bedrijfswagens opmars zouden maken en wilden onze medewerkers meteen vertrouwd maken met het concept. Elektrisch rijden is dus geen nieuwigheid bij ACA. Ondertussen is reeds de helft van de vloot elektrisch en werd het tijd om het thuisladen in de praktijk te brengen.

Kris Broekx, Fleet Manager bij ACA Group
Kris Broekx - Fleet Manager

De keuze als leverancier viel op MobilityPlus, een snelgroeiend bedrijf dat instaat voor advies, installatie en beveiliging van laadpunten. “We merken dat elektrisch rijden niet alleen goed is om bestaande medewerkers aan boord te houden, maar ook een sterk wapen is om nieuwe kandidaten aan te trekken”, zegt Dries Van Dyck van MobilityPlus. “Duurzaamheid is nu eenmaal een belangrijk thema bij de keuze voor een werkgever. Bedrijven als ACA hebben dat heel goed begrepen…”

Foto van een aantal Tesla Model 3 elektrische wagens uit het wagenpark van ACA