CONTENT & SAMENWERKING
29/03/2024

Bouwen aan intranet van de toekomst met TU Delft en Liferay

Op 8 januari 2024 hebben ACA Group en TU Delft de handen in elkaar geslagen voor de doorontwikkeling van het intranet van de grootste technische universiteit van Nederland. De eerste opdracht in de samenwerking was het op Liferay draaiende intranet migreren van Firelay naar AWS. In dit artikel ontdek je alles over de nieuwe samenwerking. 

Een aantal jaar geleden namen enkele mensen van TU Delft deel aan een inspiratiesessie over Liferay in de kantoren van ACA. Toen al was TU Delft enthousiast over de technische expertise van ACA. Toen de aanbesteding voor de hosting, de ontwikkeling en het onderhoud van het intranet van TU Delft op basis van Liferay werd uitgeschreven, schreven we hier dan ook graag op in.

ACA verkozen als partner

Als antwoord op de aanbesteding diende ACA een goed onderbouwd dossier in, waarmee ze TU Delft wisten te overtuigen. Het lastenboek was opgedeeld in zes wensen, gaande van een implementatieplan, een beschrijving van de testprocessen, een visualisatie van het dashboard, en meer. 

Op volgende wensen kreeg ACA het maximum van de punten:

  • organisatie (met een beschrijving van het projectteam en de relevante ervaring),
  • bijdrage aan de Liferay-community,
  • en focus op innovatie en advies.

Onze officiële benoeming als Platinum partner van Liferay heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de positieve beoordeling. 

De geslaagde Intranet migratie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen TU Delft en ACA, waarbij we niet alleen technologie verplaatsen, maar ook vertrouwen en waardering opbouwen.

Tom Claus, Project Manager bij ACA Group
Tom  Claus - Project Manager

Succesvolle Liferay-migratie naar AWS

Begin 2024 zijn we gestart met het bestaande intranet met 13.000 gebruikers over te zetten van Firelay naar AWS (Amazon Web Services). En daar zat aardig wat druk op, want op 1 april zou de ondersteuning op Firelay stopgezet worden. De migratie verliep heel vlot en na extensieve testen in de acceptatieomgeving werd het project op 13 maart 2024 succesvol opgeleverd, ruim voor de deadline dus. De overstap naar AWS biedt TU Delft verschillende voordelen. Zo is de nieuwe omgeving vijf keer performanter, en biedt hij meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Ook de cloud native en monitoring eigenschappen van AWS zijn een bijkomende troef.

TU Delft maakt met ACA een vliegende start. Wat opvalt in de samenwerking is het professionalisme, het volgen van doordachte processen en het persoonlijk contact. We kijken met enthousiasme uit naar de komende jaren waarin we samen mooie ontwikkelingen gaan neerzetten.

Sanne Wijsman, Product Owner Intranet bij TU Delft
Sanne Wijsman - Product Owner Intranet

Bouwen aan intranet van de toekomst

De samenwerking tussen ACA en TU Delft stopt niet na de migratie. Op langere termijn zal ACA het intranet van TU Delft verder ontwikkelen en onderhouden met Liferay. 

Zo staat ook zeker de upgrade naar Liferay DXP 7.4 op de planning, die meer gebruiksgemak en extra functionaliteit zal bieden, bv. op vlak van content management, integraties, low-code, en zelfs AI-integratie.

Samen met Liferay en TU Delft willen we met ACA bouwen aan het intranet van de toekomst. 💡

We zijn enthousiast over de succesvolle migratie van het intranet van de TU Delft naar de cloud. ACA's diepgaande kennis van Liferay DXP en cloudplatforms zoals AWS maakt hen tot een waardevolle partner voor complexe digitale transformatieprojecten. De succesvolle samenwerking tussen ACA Group, Liferay en TU Delft toont verder de kracht van ons partner-ecosysteem bij het leveren van innovatieve digitale oplossingen – daar zijn we erg trots op!

Christian Thiede, Head of Sales EMEA North bij Liferay
Christian Thiede - Head of Sales EMEA North