ACA GROUP DUURZAAMHEIDSUSTAINABILITY
28/09/2023

DataNews: Hoe ACA Group het IT-landschap revolutioneert

In een recent artikel in DataNews van 20 september 2023 benadrukte Dorien Jorissen, CDO en Sustainability Lead bij ACA Group, de veranderende kijk op duurzaamheid in IT

Een nieuwe definitie van IT-duurzaamheid: Van probleem naar oplossing

➡️ Lees hier het artikel van DataNews ⬅️

In een recent artikel in DataNews van 20 september 2023 benadrukte Dorien Jorissen, CDO en Sustainability Lead bij ACA Group, de veranderende kijk op duurzaamheid in IT. IT is niet langer alleen maar een deel van het milieuprobleem; het is ook een oplossing. ACA Group, erkend als het meest milieuverantwoordelijke ICT-bedrijf van het jaar, promoot actief een veelzijdige benadering van duurzaamheid. Ze benadrukken het belang van authentieke betrokkenheid, het delen van kennis en betrokkenheid op alle bedrijfsafdelingen, niet alleen IT.

Het artikel bespreekt ook hoe bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen door praktijken te overwegen zoals hergebruik en te kiezen voor tweedehands apparatuur. Bedrijven verschuiven naar het minder vaak vervangen van hardware en leasen, waardoor de levenscyclus van IT-middelen wordt verlengd. Deze transformatie vereist niet alleen een mentaliteitsverandering bij werknemers, maar ook bij leveranciers. Bedrijven als Econocom zijn actief betrokken bij het opknappen van oude hardware en geven het een tweede leven. De overheid geeft het goede voorbeeld door werknemers aan te moedigen om voor tweedehands apparaten te kiezen.

Verder benadrukt het artikel de vraag naar duurzame IT-inkoop, waarbij bedrijven zoals Inetum-Realdolmen CO2-compensatieopties aanbieden voor koolstofneutrale inkoop. Deze duurzaamheidstrend verandert zowel de denkwijze van werknemers als de praktijken van leveranciers, met een groeiende focus op het verminderen van de impact op het milieu in de hele IT-toeleveringsketen. Het algemene doel is om een duurzamere toekomst te creëren door verantwoordelijke IT-praktijken aan te nemen en een cultuur van ecologisch bewustzijn in alle sectoren te bevorderen.

🌱 Om te ontdekken hoe ACA Group duurzaamheid een praktisch en impactvol onderdeel maakt van uw IT-landschap, bezoekt u onze Pagina Duurzaamheidsservices

🏆 Bekijk voor meer inzicht in onze inzet voor duurzaamheid onze erkenning in de Rematics Trends Impact Awards