MOBILE DEVELOPMENTINNOVATIONACA COMMUNITYACA NEWS
28/10/2021

Een Mobile Hackaton, wat is het nut?

In een poging om kennisdeling en innovatie te bevorderen, hield ACA Group (voorheen ACA-IT Solutions), een vooraanstaand softwareontwikkelingsbedrijf met een team van 197 experts verspreid over twee locaties, onlangs een Mobile Hackathon. Dit evenement bracht medewerkers van verschillende afdelingen samen, elk met een uniek perspectief op het belang van deze hackathon.

Ronny Ruyters, CEO van ACA, benadrukte het belang van kennis in hun organisatie: "Voor ons is kennis van het grootste belang. Het gaat om de continuïteit van de organisatie, de groei van onze mensen en het inbrengen van kennis bij onze klanten. Vandaag zijn we bezig met een Hackathon. Als onze teamleden aan het eind van de dag bij elkaar komen en zeggen: 'Kijk, we hebben veel geleerd vandaag. Het was geweldig om iedereen weer te zien, en we zijn uitgeput', dat is voor mij een succes."

Yakub Kalin, Mobile Solution Expert & Technical Lead, lichtte het gezamenlijke karakter van hackathons toe: "Een Hackathon is meestal een teamsport, maar vandaag zetten we ook individuele tracks op. Mensen die specifieke onderwerpen hebben gekozen, werken daar individueel aan en daarna brengen we deze onderwerpen samen als een team om kennisoverdracht te vergemakkelijken. De belangrijkste ervaring is hoe snel we dingen opmerken tijdens een hackathon. Nu hebben we alle vrijheid en daardoor kunnen we snel het potentieel van deze onderwerpen realiseren voor onze klanten en de apps die we maken."

Joren Vos, een Mobile Developer, deelde zijn enthousiasme voor ACA en beschreef het als de perfecte balans tussen werk en ontspanning. Hij zei: "Tijdens mijn project ben ik een React Native-applicatie aan het uitbreiden zodat deze ook op Apple TV gebruikt kan worden. Bij ACA worden we omringd door enthousiaste collega's, die allemaal gedreven zijn om de beste resultaten te behalen voor onze klanten en onszelf, waardoor we kunnen groeien".

Ruben Coucke, een andere Mobile Developer, onthulde zijn werk aan het samenvoegen van twee verschillende frameworks, Unity en React Native, in één tool. Hij streeft ernaar om een uniforme app te maken in plaats van twee afzonderlijke apps te onderhouden.

ACA's Mobile Hackathon dient niet alleen als een platform voor innovatie, maar ook als een bewijs van de toewijding van het bedrijf aan continu leren en het stimuleren van een samenwerkingsgeest onder de teamleden. Dit evenement onderstreept het belang van creativiteit, het delen van kennis en teamwerk voor het succes van ACA Group in de softwareontwikkelingsindustrie.

Wil je de volledige video bekijken op Youtube?