ACA GROUP DUURZAAMHEIDPERSONEELSUSTAINABILITYOVERNAME
10/03/2023

ACA Group in Trends Magazine: Digitale Transitie en duurzaamheid

ACA Group groeide de voorbije jaren niet alleen door meer opdrachten uit te voeren voor zijn klanten, maar ook door overnames. De Aquisitie van Flow Pilots vorig jaar was een belangrijke mijlpaal! CEO Ronny Ruyters: "Bij een overname laten we ons leiden door duurzaamheid".

"We staan mee aan de startlijn met onze klanten"

ACA Group groeide 17% in 2021. Het Hasseltse softwarebedrijf groeide de voorbije jaren niet alleen door opdrachten uit te voeren voor zijn klanten, maar ook door overnames.

CEO Ronny Ruyters: "Bij een overname laten we ons leiden door duurzaamheid. Door de krapte op de arbeidsmarkt vult ACA Group de organisatorische groei aan met een actieve overnamepolitiek in binnen-en buitenland. Voor ACA Group een bedrijf overneemt, doen we altijd een duurzaamheidsscreening. Belangrijke criteria zijn bedrijfscultuur, diversiteit, gelijkheid en het mensgerichte handelen. Ook kwaliteit is belangrijk. We hechten veel belang aan klantenretentie, dat is ook een vorm van duurzaamheid. ACA Group brengt ideeën tot leven en realiseert en onderhoudt digtiale oplossingen."

Duurzaamheidsnetwerk

ACA Group bouwde de afgelopen 20 jaar aan heel wat duurzaamheidsprojecten. Het ontwikkelt ondermeer meer BEPI-platform van Amfori, het SmartSymbiose en Asbestattest voor OVAM, oplossing in het internet der dingen en mobiele gezondheidszorg voor IDEWE en het is de structurele IT-partner van VALIPAC.

CDO & Sustainability Lead Dorien Jorissen: "De digitale transitie is een essentieel onderdeel van het innovatieproces waarin onze maatschappij door moet in het teken van duurzaamheid. Betrokkenheid en authenticiteit zijn essentieel in een intern duurzaamheidsbeleid. Het start bij de mensen in je organisatie. Duurzaam leiderschap is een reis die je samen maakt. ACA Group heeft een sterke bedrijfscultuur. Goed zijn voor de planeet en de medewerkers staan hoog in ons vaandel."