smiley on hand
ACASOCIAL RESPONSIBILITYSUSTAINABILITY
17/11/2022

Voel je goed op kantoor en erbuiten dankzij health programma

Deze zomer lanceerde ACA Group een Feel-Good-programma. Onze CEO, Ronny Ruyters, ziet nu al hoe een combinatie van workshops, sportactiviteiten, spelelementen en rewards de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers op en naast het werk ten goede komt.

We hebben reeds positieve resultaten geboekt dankzij het Health Programma. Bijna 70% van de medewerkers vervangen vandaag een zittende vergadering door een standing-deskmoment en 56% integreerde structureel een ochtend- of middagwandeling om met collega’s te overleggen.

ACA team doing yoga

Gamification element

Gamification is het toevoegen van spelelementen en -technieken om gewenst gedrag te stimuleren. Met elke keuze in functie van hun gezondheid verzamelen werknemers online punten. Hiermee kunnen zij zichzelf belonen met onder andere yoga- of pilatessessies, personal coaching, een lactaattest om de fysieke conditie te meten of een MAS-test om de mentale gezondheid te evalueren en zo verder hun gezondheid te verbeteren. Ze kunnen er ook voor kiezen om met hun punten een goed doel te steunen. Het spelelement is cruciaal omdat deelname vrijwillig is.

Zes focuspunten

Het Feels Good Programma omvat een heel reeks structurele activiteiten om het personeel te engageren om aan hun fysieke en mentale welzijn te werken. Het programma werd samengesteld op basis van een eerdere gezondheidsanalyse van het team. De zes focuspunten zijn:

  1. beweging op kantoor
  2. minder zitten
  3. digitale detox
  4. een positieve mentale ingesteldheid
  5. de bewustwording over het belang van gezonde voeding
  6. ergonomie