DATA & AILOW-CODE
22/12/2023

ACA en VKW Limburg introduceren bedrijven tot AI en Low-Code

In november 2023 was ACA Group op bezoek bij VKW Limburg om bedrijven te informeren over de opportuniteiten van AI en Low-Code. Voor veel van de aanwezige bedrijfsleiders en eindbeslissers werd het een inspirerende introductie tot deze innovatieve technologieën. Hieronder lees je een kort verslag.

Voor de talk over Low-Code en AI zond ACA Group twee van haar experts uit: Alexander Frimout, Lead AI Innovation en Gregory Van Dorpe, Low-Code Competence Center Lead.

Snel ontwikkelen met Low-Code

Gregory vertelde hoe je met Low-Code op enkele dagen tijd software kan bouwen die een positieve impact heeft op de werking en de resultaten van je bedrijf. Dat de ontwikkelsnelheid met Low-Code tot vier keer hoger ligt in vergelijking met traditionele developmentmethodes, verbaasde alle aanwezigen.

De snelle opmars van AI

Alexander ging in op de snelle groei van AI-toepassingen in de bedrijfswereld, een jaar na de introductie van ChatGPT. “Met behulp van Large Language Models en Low-Code kan je de kosten van softwareontwikkeling aanzienlijk verlagen waardoor software op maat ook mogelijk wordt voor kmo’s”, aldus Alexander.

Demo’s highlighten krachtige automatiseringsmogelijkheden

De synergie van Low-Code en AI zet de deur open voor krachtige automatisering van taken die organisaties veel tijd en geld kosten. Aan de hand van indrukwekkende demo’s toonden de ACA-experts aan dat deze technologieën cruciaal zijn voor bedrijven die in de toekomst willen voorblijven op concurrenten.

Ook de aanwezige bedrijfsleiders deelden deze mening via de snelle Tech Tinder Poll: voor 86% was de combinatie van Low-Code en AI een Super Like.

Vanuit ACA geven we dit initiatief van VKW Limburg ook graag een Super Like. We vinden het altijd fijn om onze expertise te delen met dynamische bedrijven. Wil jij meer weten over Low-Code en AI? Contacteer ons gerust.