Custom Software Development

Performante, schaalbare software-oplossingen op maat

Software oplossingen op maat

De vraag naar nieuwe digitale tools klinkt alsmaar luider. Bovendien wil iedereen die liefst meteen inzetten. Maar, zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Je moet rekening houden met duizend en één dingen: de continuïteit van kritieke applicaties, de schaalbaarheiden beveiligingvan nieuwe tools, integratie met bestaande legacy-systemen, enzovoort.

Als specialist in software development weten we dat maar al te goed. Dankzij onze schaalbare software-oplossingen op maat bouw je een betrouwbare en flexibele IT-basis die je organisatie optimaal laat functioneren.

Custom Software ontcijferen

Custom Software Podcast aflevering

Altijd al willen weten hoe je (custom) software development uitlegt aan een 5-jarige zonder de woorden computer, code of programmeren te gebruiken? En hoe zit het met het navigeren door de kronkelige paden van softwareontwikkeling, vooral als je halverwege van gedachten verandert over een 'feature'? En als kers op de taart, hoe vaak denken Jan Vermeulen en onze podcast host Rowin Heymans eigenlijk aan het Romeinse Rijk?

Klaar om je te verdiepen in de wereld van custom software development? Luister naar digital innovation podcast!

Custom Software ontcijferen

Wat wij doen: Custom Software Development

ACA Group helpt jou met het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, en de support van business oplossingen die

SCHAALBAAR en FLEXIBEL zijn, zodat ze zich snel kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt en de opkomst van nieuwe technologieën.

PERFECT AANGEPAST zijn aan de noden van de business, zodat ze bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

BETROUWBAAR en VEILIG zijn, zodat alle kritieke bedrijfsprocessen altijd en in alle omstandigheden optimaal blijven doorgaan.


DUURZAAM zijn, zodat ze mee kunnen evolueren met technologische innovaties en met de groei van je onderneming.

+100 tevreden klanten

Op zoek naar een development partner die echt naar je luistert?

Hoe we werken

Bij de ontwikkeling van jouw bedrijfsapplicatie op maat zijn twee aspecten cruciaal:

  • De kwaliteit en effectiviteit van de opgeleverde oplossing: In hoeverre beantwoordt de applicatie aan de noden van je business en hoe performant en robuust is ze?
  • De time-to-market:  Om in te spelen op nieuwe opportuniteiten in de markt is een korte time-to-market cruciaal.

  Onze projectmethodologie is hier perfect op afgestemd:

  • Agile

   Met meer dan twintig jaar ervaring in Agile werken, staat ACA Group gekend als Agile thought leader. Een Agile proces integreert de fases van analyse, ontwikkeling, testen en oplevering in een continu proces. We werken in kleine iteraties van enkele weken, waardoor je als klant continu feedback kan geven en we kunnen bijsturen indien nodig. Zo blijven we continu in lijn met je wensen.

   Het is de beste garantie op een eindresultaat dat bij de eerste oplevering volledig voldoet aan de noden van je business.

  • Echte samenwerking

   Een goed begrip van je bedrijfsprocessen en omgeving is cruciaal om software-oplossingen te bouwen die perfect zijn afgestemd op je noden. Aan de hand van Domain Driven Design (DDD), event storming en user story mapping workshops brengen we samen je domeinen, processen en requirements in kaart.

   Ook tijdens de ontwikkelingsfase blijf je maximaal betrokken. Je zit als het ware naast het development team, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn. Zo blijf je gedurende het volledige traject perfect op de hoogte over de status van je project en kunnen we kort op de bal spelen. In volle transparantie en vertrouwen.

  Ons aanbod


  Wij zijn een ervaren software factory die een agile methodologie combineert met de juiste technologieën. Zo ontwikkelen we bedrijfsoplossingen op maat die een maximale toegevoegde waarde bieden voor onze klanten.

  • Design, ontwikkeling en implementatie van van IT-oplossingen:
   • Software development op maat: Van supply chain management, financial management en procesautomatisatie, tot business analytics, customer platforms,...
   • Agile software consultancy: Agile software consultants voor de succesvolle uitvoering van jouw softwareprojecten: van één developer tot een volledig ontwikkelingsteam.
   • Opzet van IAM-oplossingen en trust architectures: Identity & Access Management (IAM) & veilige en gecontroleerde toegang tot je IT-systemen.
   • UX-design: Onze UX-designers voorzien jouw bedrijfsapplicaties van intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces. Zo kan elke gebruiker er vlot mee overweg.
  • Advies
   • Architectuur advies en assessments: Wij optimaliseren je IT-architectuur door grondige analyse, advisering en strategische planning voor je applicaties en systemen.
   • DDD (Domain Driven Design) en event storming workshops: We brengen gezamenlijk de processen en het ecosysteem van je organisatie in kaart, waarbij we deze via event-modellering voorbereiden op succesvolle softwareontwikkeling
   • Low-Code: Ontdek meer over Low-Code Development.
   • API strategie en platform selectie: We selecteren de ideale API-beheerplatformen voor je business en ontwikkelen een strategie voor het beheer en gebruik van API’s.
   • Agile consultancy: We evalueren en verbeteren de Agile methodes in je organisatie, begeleiden de overstap naar Agile werken, delen onze twintig jaar ervaring, en trainen je team in effectieve toepassing van Agile principes.
  • Support
   • Applicatie portfolio support: We beheren en onderhouden alle actieve applicaties in je organisatie en zorgen ervoor dat ze up & running blijven.
   • Applicatie portfolio health check: We controleren of alle applicaties in je organisatie werken volgens verwachtingen en identificeren mogelijke verbeteringen.
   • Architectuur en proces assessments: We analyseren je IT-architectuur en processen met betrekking tot efficiëntie, betrouwbaarheid en toekomstbestendigheid.
   • Audit van DevSecOps tooling en aanpak: We voeren een audit uit op DevSecOps tools en -methodologieën om de beveiliging en de operationele aspecten van softwareontwikkeling te verbeteren.

   Vragen of meer info? Laten we praten! ⬇️

   Jan helpt je graag verder!

   Jan Vermeulen, Business Unit Manager Software Development

   “Het is onze missie om innovatieve technologieën te vertalen naar tastbare voordelen voor onze klanten. We investeren continu in de verbetering van de expertise en de kwaliteit van onze consultants. Door dit te combineren met een solide aanpak en onze bewezen methodologie, slagen we erin om samen met onze klanten de juiste oplossingen te creëren. Elk project is voor ons een ontdekkingsreis. We streven gezamenlijk naar performante, duurzame oplossingen, terwijl we vasthouden aan een heldere en transparante koers.”