Cloudevolutie bij Valipac

Een korte introductie

Als non-profitorganisatie wil Valipac haar processen zoveel mogelijk verbeteren. In het verleden hebben ze verschillende applicaties ontwikkeld om efficiënter te kunnen omgaan met hun dagelijkse werkzaamheden. Voor Valipac is het nu al makkelijker geworden om bedrijven te stimuleren hun industrieel verpakkingsafval te recyclen. Bovendien zijn ze nu efficiënter in het informeren van degenen die recht hebben op een financiële stimulans voor hun sorteerinspanningen.

Wanted: automatische scaling & hoge beveiliging

In 2010 realiseerde Valipac zich dat de servers voor hun apps het einde van hun levenscyclus hadden bereikt. "Het bestellen van nieuwe servers zou een langdurig proces zijn en het zou hun problemen met automatisch schalen niet oplossen", legt Stijn Van den Enden van het ACA-cloudteam uit. Maar wat zijn de andere opties? Samen met ACA ging Valipac op zoek naar een oplossing waarmee ze zich meer konden focussen op hun core business.

Belangrijke factoren voor hun IT-infrastructuur zijn:

  • Automatische scaling voor hun apps
  • Hoge beveiligingsstandaarden
  • Kostenoptimalisatie

Het bestellen van nieuwe servers zou een lang proces zijn en het zou hun problemen met betrekking tot automatic scaling niet oplossen.

Stijn Van den Enden, Chief Innovation Officer bij ACA Group
Stijn Van den Enden - Chief Innovation Officer

AWS to the rescue!

Samen besloten Valipac en ACA dat het plaatsen van alle applicaties in de cloud de meeste waarde zou toevoegen aan hun bedrijf. Een zeer vernieuwende aanpak anno 2010, maar inmiddels een standaard praktijk!

Een van de grootste voordelen van een cloudmigratie is dat het Valipac de mogelijkheid geeft om zich meer op hun core business te concentreren. "Doordat wij het volledige beheer en de dagelijkse monitoring van hun cloudinfrastructuur op ons nemen, kan Valipac zich concentreren op het overtuigen van bedrijven om zich op hun systeem te abonneren en hen te stimuleren hun verpakkingsafval te sorteren", verklaart Stijn.

AWS Partner Network logo

Waarom Amazon Web Services?

Valipac is de allereerste klant waarvoor ACA Amazon Web Services gebruikte. De specifieke keuze voor AWS als cloud provider bood veel voordelen.

"Flexibiliteit was een cruciale factor, omdat Valipac geen nieuwe servers meer zou moeten kopen om hun applicaties snel op te schalen", vertelt Stijn. "De kosten van een AWS-cloudoplossing zijn ook heel eenvoudig, net als het voorspellen van de optimalisatie van de infrastructuur. En door de beveiligingsstandaarden van AWS te combineren met onze eigen expertise, kunnen we onze klant een zeer veilige infrastructuur bieden."

Een cloudoplossing op maat

Door duidelijk te communiceren en steeds beschikbaar te zijn voor vragen, heeft het ACA-cloudteam een ​​cloudoplossing gebouwd die is aangepast aan de behoeften van Valipac.

De eerste stap was om alle Valipac-applicaties in de cloud te zetten. Op deze manier werden de problemen van automatisch schalen en betere beveiliging voor hun apps meteen opgelost. Door te zorgen voor de dagelijkse monitoring en het onderhoud van hun cloudplatform, heeft ACA Valipac ook meer tijd gegeven om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

Gerelateerde customer success stories