Duurzaamheid: Diensten & Strategie

man die nadenkt over duurzaamheid

Duurzaam ondernemen

In ons doel, onze bedrijfscultuur en onze activiteiten staat duurzaamheid centraal. We zijn er dan ook van overtuigd dat duurzaam ondernemen en duurzame oplossingen niet alleen leiden tot een betere toekomst, maar ook tot grote concurrentievoordelen.

Ons team helpt je aan een duurzame toekomst te bouwen door onze deskundige kennis op een authentieke en waardegedreven manier te verenigen met de kracht van technologie en innovatie.

man die nadenkt over duurzaamheid
 • Duurzame data

  Data vormt niet ons nieuwe goud, maar onze nieuwe energie. Datagedreven inzichten zijn van cruciaal belang voor waardegerichte duurzaamheid. Een duurzaam databeheer vormt de sleutel tot circulair denken, bedrijfsherstructurering en impactmeting.

 • Duurzaamheidsbeheer

  Stimuleer het engagement binnen je organisatie, maar ook innovatie en verandering. Integreer duurzaamheidsrapportering (ESG/CSDR), evolueer met duurzaam projectbeheer en groei op samenwerkingsplatforms.

 • Talks en inzichten over duurzaamheid

  Wil je de inspiratie binnen je organisatie aanwakkeren? Maar weet je niet waar te beginnen? Onze experts organiseren talks en workshops om duurzaamheid inspirerend, boeiend en bruikbaar te maken.

 • Groene IT

  Beperk de ecologische voetafdruk van je IT-diensten en hardware alsook je kosten dankzij green computing. Verminder operationele problemen en bereid je voor op het snel opkomende wettelijke kader.

 • Duurzame innovatie en technologie

  Technologische innovatie en duurzaamheid raken steeds meer met elkaar verweven. Ze maken oplossingen mogelijk voor ecologische, economische en maatschappelijke uitdagingen en dragen tegelijkertijd bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

 • Geïntegreerde duurzaamheid

  Verspil niet langer tijd en geld aan inefficiënte software en technologie. IT-oplossingen met geïntegreerde duurzaamheid zijn de toekomst: modulariteit en legacy-modernisering als belangrijkste componenten om verspilling tegen te gaan.

Talks en workshops over duurzaamheid

Meer weten? Onze experts organiseren on-site of digitale talks en workshops.

Stop met doen alsof we nog genoeg tijd hebben. Stop met excuses en verstop je niet langer achter prioriteiten. Het is tijd om deel uit te maken van de oplossing, niet van het probleem.

Dorien Jorissen, Sustainability Expert bij ACA Group
Dorien Jorissen - Sustainability Expert

Duurzaamheidsprojecten

Enkele van onze recentste duurzame realisaties voor klanten en partners:

Geen woorden maar daden

sustainable development goals wiel met 17 doelen

Het SDG Framework

De 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling betekende meteen ook het startschot van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's). Ze worden ook de Global Goals genoemd en werden in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als een universele oproep om:

 • een einde te maken aan armoede
 • de planeet te beschermen
 • vrede en welvaart te verzekeren 

Door de SDG's te integreren in elk onderdeel van onze organisatie, proberen we niet alleen zorg te dragen voor de maatschappij, de economie en het milieu, maar ook voor de talenten en ambities van ons team. We benaderen duurzaamheid niet louter op een theoretische manier, maar verdiepen ons in zowel interne als externe projecten met al onze stakeholders.

sustainable development goals wiel met 17 doelen

Verwezenlijkingen

ACA team <3 Duurzaamheid

Benieuwd waarom en hoe het ACA-team duurzaamheid in de hele organisatie ondersteunt?

Hoe kunnen we je helpen? ⬇️